932 041 041

Esquí de Muntanya a FGC

Coneix la nova proposta per als amants de l'esquí de muntanya a les estacions d'FGC 
 • Circuits abalisats d'esquí de muntanya

  Fins a 18 circuits abalisats a les estacions d'esquí i muntanya d'FGC per a la pràctica específica de l'esquí de muntanya us esperen aquesta temporada

  Remuntadors Inclosos

  Amb el nou forfet d'esquí de muntanya tens dues pujades diàries incloses amb qualsevol dels remuntadors de les estacions d'esquí i muntanya d'FGC. També el tren Cremallera de la Vall de Núria!

  Forfet amb avantatges

  Amb el nou forfet d'esquí de muntanya de temporada d'FGC podràs gaudir d'un munt d'avantatges i descomptes a les estacions i a establiments col·laboradors del territori

  Preguntes freqüents? Les responem!

  Veure més
  Serà necessari forfet per poder fer esquí de muntanya a les pistes?
  No, si bé FGC planteja aquesta proposta a totes aquelles persones practicants de l'esquí de muntanya i el freeride l'opció d'adquirir un forfet per a complementar les pujades de forma autònoma pels circuits de l'estació
  El forfet d'esquí de muntanya inclou assegurança?
  No, FGC recomana als usuaris practicants d'aquestes disciplines federar-se amb la FEEC o la FCEH i assegurar-se amb els seus productes vinculats. A més, pels federats, FGC planteja un descompte d'un 20% sobre el preu del forfet de temporada d'esquí de muntanya
  Hi ha forfet de dia d'esquí de muntanya?
  No, per ara la proposta és un forfet de temporada.
  On puc consultar l'estat dels circuits?
  A l'infoneu web de cada estació d'esquí informarem diàriament de l'estat dels circuits
  Teniu lloguer de material específic i feu cursos?
  Consulteu directament al telèfon d'atenció al cient de cadascuna de les estacions. Hi ha diverses escoles que ofereixen aquests serveis
 • Respira Natura a les nostres muntanyes

  Una nova forma de gaudir de l'entorn natural que ens envolta

  • Forfet de Temporada Esquí de Muntanya – FGC

   Forfet de Temporada Esquí de Muntanya – FGC

   Abonament de temporada d’Esquí de Muntanya vàlid a les estacions d’FGC. Tarifa única. Vàlid a partir del 30 de novembre de 2020 fins a final de temporada.

    

   El nou forfet de temporada d'esquí de muntanya d’FGC Turisme és un producte pensat en facilitar la pràctica d'aquesta disciplina dins els dominis esquiables de les estacions d'FGC i al seu entorn proper accessible des de l’estació.

 • Descobreix el que t'ofereix cada estació

  Una nova proposta a les estacions d'FGC que contempla la creació d'un nou forfet i l'abalisament i preparació de fins a 16 circuits d'esquí de muntanya

 • Esquí de muntanya a LA MOLINA

  La Molina, estació degana dels esports d'hivern a la península, és també un dels centres hivernals on es practica més l'esquí de muntanya de Catalunya. Els seus relleus arrodonits, la seva gran extensió de muntanya i els seus itineraris són ja reconeguts per la comunitat esquiadora. Una estació ideal per l'skimo "atlètic" i amb unes vistes impressionants.

   

  Descarrega't els tracks que vulguis seguir i una aplicació de geoposicionament al teu dispositiu mòbil per a poder seguir el circuit, fica pells i amunt!

   

  • Circuit VILALTA

   Punt Inici: Base TC El Llac 1.652m

   Punt Arribada: Cap de Comella 2.076m

   Desnivell (+): 424m

   Longitut: 4.108m

   Dificultat: Mitjana

   Innivació amb canons: No 

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

    

   Tot i que el recorregut transcorre pel cor de l’estació d’esquí, tindrem la sensació d’estar pujant per un bosc perdut del Pirineu

    

   Itinerari variat que recorre la cara nord de Cap de Comella. Comença per la pista Volta Muntanya Sagrada i a l'alçada del LLac La Molina, deixem la pista i agafem una traça que, per dintre del bosc, ens portarà al Cap de Comella, on s'acaba l’itinerari. Tot i que el recorregut transcorre pel cor de l’estació d’esquí, tindrem la sensació d’estar pujant per un bosc perdut del Pirineu.

    

   L’ascensió, tot i ser una mica més tècnica que l’itinerari de l’Alabau, és ideal per iniciar-se dins del mon de l’esquí de muntanya.

  • Circuit MARMOTES

   Punt Inici: Base TC El Llac 1.652m

   Punt Arribada: Tosa d'Alp - Niu de l'Àliga 2.525m

   Desnivell (+): 870

   Longitut: 10625

   Dificultat: mitjana

   Innivació amb canons: No 

   Temps estimat de pujada: 4h

    

    

   És l’itinerari més llarg dels presentats. En els més de 10 km de recorregut podrem gaudir d’una autentica ascensió amb esquís de muntanya.

    

   És l’itinerari més llarg dels presentats. En els més de 10 km de recorregut podrem gaudir d’una autentica ascensió amb esquís de muntanya. L’itinerari comença per la pista de Volta a Muntanya Sagrada.

    

   Continuarem, un curt tram, per la pista de Coll de Pal, fins trobar la traça que surt a la dreta.

    

   Aquesta ens portarà fins el punt més alt de l’estació, la Tosa d’Alp, lloc a on finalitza l’itinerari. Durant el recorregut trobarem zones planes, trams de bosc amb conversions i terreny obert amb pendents suaus i no tant suaus. 

    

   Les bones vistes estan garantides i amb una mica de sort, podrem gaudir de la companyia d’algun isard.  

  • Circuit ALABAU

   Punt Inici: Base TSD Alabau 1.830m

   Punt Arribada: Cap de les Costes de l'Huguet 2.199m

   Desnivell (+): 369

   Longitut: 5238

   Dificultat: baixa

   Innivació amb canons: No 

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

    

   Aquest itinerari recorre la part més oriental de l’estació d’esquí de la Molina. Té una distancia i un desnivell, ideal per iniciar-se dins el món de l’esquí de muntanya.

    

   Aquest itinerari recorre la part més oriental de l’estació d’esquí de la Molina. Té una distancia i un desnivell, ideal per iniciar-se dins el món de l’esquí de muntanya.

    

   El recorregut comença al costat del telecadira Alabau. La primera part de l’itinerari és bastant plana, fins arribar al Clot de l’Hospital. aquest punt el pendent augmenta progressivament, sense ser mai molt fort. Aquest és un tram ideal per perfeccionar les conversions.

   L’itinerari en tot moment transcorre per un terreny obert sense arbres. Aquest fet ens permet gaudir d’unes fantàstiques vistes de la Cerdanya i el Ripollès. Passat aquest punt arribem a la part final de la pujada, on la inclinació disminueix. Per una suau pendent arribem al cap d’amunt del Torrent Negre, punt a on finalitza aquest itinerari.

  • Circuit OLÍMPICA - DUES ESTACIONS

   Punt Inici: Base TC El Llac 1.652m

   Punt Arribada: Tosa d'Alp - Niu de l'Àliga 2.525m

   Desnivell (+): 870

   Longitut: 5238

   Dificultat: alta

   Innivació amb canons: Si

   Temps estimat de pujada: 2h 30'

    

    

   Ascensió molt variada i bonica. És el recorregut, dels presentats, a on pugem més desnivell en menys distancia. Aquest fet ens indica, que dels quatre itineraris, aquest és el més exigent tècnicament, sense ser difícil.

    

   Ascensió molt variada i bonica. És el recorregut, dels presentats, a on pugem més desnivell en menys distancia. Aquest fet ens indica, que dels quatre itineraris, aquest és el més exigent tècnicament, sense ser difícil. L’inici és el mateix que en l’itinerari marmotes, però a l’arribar a l’alçada de la pista Olímpica, pugem per aquesta fins que la traça surt a la dreta.

    

   El terreny agafa una mica més d’inclinació, pujarem una estona per sota del telecabina on la traça s’endinsa en un bonic i dret bosc de pi. És la zona més exigent de l’ascensió i potser la més maca. Passat aquest tram, el bosc deixa pas a un terreny obert on haurem de travessar una pista d’esquí. En aquest punt, haurem d’estar atents i ser respectuosos, ja que, trobarem esquiadors en direcció contraria.

    

   La traça ens portarà fins el cim de la Tosa d’Alp, des d’on podrem gaudir d’unes magnifiques vistes de la Cerdanya, Berguedà i Ripollès Així com d'espectaculars muntanyes com la serralada del Cadí, el Pedraforca i les muntanyes de Motserrat.

 • Galeria d’imatges de La Molina

 • Esquí de muntanya a VALLTER 2000

  Vallter 2000 és el bressol de l'alpinisme català i també una de les grans escoles d'esports hivernals del principat. La seva situació, el refugi d'UlldeTer i el cercle de Morens configuren un espai ideal per a la pràctica de multitut d'esports d'hivern i entre ells l'esquí de muntanya. 

   

  Descarrega't els tracks que vulguis seguir i una aplicació de geoposicionament al teu dispositiu mòbil per a poder seguir el circuit, fica pells i amunt!

   

  • Circuit EL BAC

   Punt Inici: Pla de Morens - Nucli Estació 2.150m

   Punt Arribada: Cafeteria Marmotes 2.535m

   Desnivell (+): 385

   Longitut: 3100

   Dificultat: baixa

   Innivació amb canons: si/no 

   Temps estimat de pujada: 1h 

    

   Itinerari per la zona del bac de l'estació que ens portarà fins l'antig refugi d'ull de ter, i d'aquí a les Marmotes a 2.535mts

    

   Itinerari variat que surt de la base de l'estació, al costat del Tq de Barquins. D'aquí ens endisem cap al bosc del Bac prop de la traça del TQ.Un cop sortim del bosc, encarem la pemdent constan entre les pistes Jordi Pujol i Estadi per arribar a creuar el Telesquí just en el punt on els dos telesquís es separen. D'aquí encarem cap a sud per trobar les runes de l'antig refugi d'Ull de Ter.

   En aquest punt es gaudeix d'una impressionant vista: el mar mediterrani al fons i els pics del Gra de Fajol i de Bastiments just davant nostra. Agafem direcció oest i arribem fins a la cafeteria d'alçada Marmotes per prendre un merescut refrigeri.

    

  • Circuit EL CLOT

   Punt Inici: Pla de Morens - Nucli Estació 2.150m

   Punt Arribada: Cafeteria Marmotes 2.535m

   Desnivell (+): 385

   Longitut: 2500

   Dificultat: baixa

   Innivació amb canons: si/no 

   Temps estimat de pujada: 45'

    

   Itinerari per la zona del Clot de l'estació, que ens portarà a la base del Pla de la regalèssia i d'aquí fins les Marmotes a 2.535mt

    

   Itinerari que surt de la base de l'estació, just al costat del TC de 4 places. D'aquí, voregem el darrer tram de la pista Jordi Pujol, ens desviem cap a l'esquerra per arribar a la bassa passant pel llit del riu. Un cop deixem la bassa a la nostra esquerra, seguim la traça per la base del Pla de la Regalèssia i Esquena d'Ase sense deixar mai de vista lespistes de l'estació.

   El darrer tram ens trobem l'ascens de la pala de la Mort, el tram més difícil degut al fort pendent però que un cop superat té la satisfacció de poder gaudir d'una espectacular vista de tot el Circ de Morens. Uns darrers metres i arribem a la cafetria d'alçada de les Marmotes.

    

  • Circuit ENRIC PLANELLA

   Punt Inici: Aparcament Pastuira 1.959m

   Punt Arribada: Cafeteria Marmotes 2.535m

   Desnivell (+): 576

   Longitut: 3100

   Dificultat: mitjana

   Innivació amb canons: no 

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

   Itinerari per la zona del Xalet seguint el camí vell de Núria

    

   Itinerari que surt del costat del TC Enric Planella a la cota 1,959mts en direcció cap al riu. Voregem el riu fins arribar al refugi del CEC. Seguim paral.lels a la pista del Xalet i sense perdre de vista el riu arribem a sota les runes de l'antic refugi.

   En aquest punt agafem direcció al Coll de la Marrana. Un cop a l'estació metereològica seguim fins arribar a la cafetria d'alçada de Les Marmotes just per sota les canals del Bastiments.

    

  • Circuit CAMÍ VELL

   Punt Inici: Aparcament Pastuira 1.959m

   Punt Arribada: Cafeteria Marmotes 2.535m

   Desnivell (+): 576

   Longitut: 2500

   Dificultat: mitjana

   Innivació amb canons: no 

   Temps estimat de pujada: 1h 15'

    

   Itinerari per la zona del Xalet refugi del CEC que ens porta des de la cota 1,959 a Marmotes 2.535mts

    

   Itinerari que surt de la cota 1.959mts just al costat del TC Enric Planella. D'aquí seguim pel lateral de la pista del Xalet fins el Pla Carli.

   En aquest moment seguim en direcció al Coll de la Marrana just per la falda del Grà de Fajol. Un cop arribats a l'estació metereològica seguim per sota la carena del Bastiments fins a la cafeteria d'alçada Les Marmotes.

    

 • Galeria d’imatges de Vallter 2000

 • Esquí de muntanya a VALL DE NÚRIA

  Núria, un centre neuràlgic de l'activitat hivernal a Catalunya des de fa més de 100 anys. Avui dia, un punt de partida de nombroses rutes d'esquí de muntanya per a tots els nivells i tipologies; travesses de varis dies, activitats atlètiques i d'esquí alpinisme com l'Olla de Núria i mítiques com la Núria - Vallter - Núria. La nostra proposta és d'uns circuits de dificultat mitja baixa ideals per a la iniciació en aquest esport.

   

  Descarrega't els tracks que vulguis seguir i una aplicació de geoposicionament al teu dispositiu mòbil per a poder seguir el circuit, fica pells i amunt!

   

  • Circuit LES CREUS

   Punt Inici: Telesquí de la Cabana (1.964m)

   Punt Arribada: Estació sup. telecadira de la Pala (2.254m)

   Desnivell (+): 290

   Longitut: 1850

   Dificultat: mitja/baixa

   Innivació amb canons: si / variant de neu netural 

   Temps estimat de pujada: 45'

    

   Pujada per la pista de Les Creus, amb petites variants per passar les zones més dretes (en funció de la neu). Bon mirador de la Coma de l'Embut i zona del Puigmal

    

   Itinerari que busca vèncer el desnivell de la Pala, passant pel marge dret del vessant més obert, permetent-nos gaudir d'unes vistes obertes cap a la vall.

    

   Un cop passat l'Alberg Pic de l'Àliga girarem cap a la part superior del bosc de la Verge per finalitzar a l'estació superior del telecadira. La única dificultat de l'itinerari rau en superar els murs més drtets de la pista, que si les condicions ho permeten, es poden superar fàcilment amb petites variants pel marge de la pista.

    

  • Circuit MULLERES

   Punt Inici: Telesquí de la Cabana (1.964m)

   Punt Arribada: Estació sup. telecadira de la Pala (2.254m)

   Desnivell (+): 290

   Longitut: 1130

   Dificultat: mitja

   Innivació amb canons: si / variant neu natural 

   Temps estimat de pujada: 45'

    

   Pujada per la pista de Mulleres, enfilant el mur final pel bosc de la Mona (enfunció de la neu). Bones vistes a les valls de Noufonts i Noucreus.

    

   Alternativa per accedir a la part superior de l'estació pel vessant més al nord i directe. El primer tram el farem directe pel marge de la pista amb una pendent acusada.

    

   Un cop arribem al pla de l'olla de Mulleres, enfilarem pel bosc de la Pala Mona que ens permetrà vèncer el fort desnivell fent zetes i així entrenar la tècnica. Aquest itinerari ens permetrà gaudir de bones vistes a les valls de Noufonts i Noucreus. 

    

 • Galeria d’imatges de Vall de Núria

 • Esquí de muntanya al Pallars: ESPOT

  El Pallars Sobirà, l'últim reducte del Pirineu més verge i alpí de Catalunya. Seu de grans activitats de muntanya amb un entorn incomparable pel que fa a natura amb el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Espot ofereix un gran ventall de possibilitats per als amants de l'esquí de muntanya com el quilòmetre vertical, ideal per als esportistes més competitius, accepteu el repte?

   

  Descarrega't els tracks que vulguis seguir i una aplicació de geoposicionament al teu dispositiu mòbil per a poder seguir el circuit, fica pells i amunt!

   

  • Circuit MOSQUERA

   Estació: Espot

   Punt Inici: Espot 1.515m (3ª plataforma aparcament)

   Punt Arribada: Cafeteria 1.935m

   Desnivell (+): 420

   Longitut: 2330

   Dificultat: mitjana

   Innivació amb canons: no

   Temps estimat de pujada: 1h 

    

   Un itinerari per una de les zones més desconegudes i verges de l'estació

    

   L'itinerari Mosquera puja des de la base de l'estació d'Espot fins a la cafeteria per una de les pistes sense innivació artificial de l'estació, la qual cosa, ens garanteix un escenari de tranquil·litat i un paisatge caracteritzat pels boscos de pi negre.

   La pujada, que comença amb pendent suau, ràpidament s'enfil·la tot fent ziga - zagues des del fons de la vall remuntant cap als clots de sota la cafeteria de la cota 2000, punt on accedirem per finalitzar el recorregut

    

  • Circuit EL LLOP - LA PALA

   Estació: Espot

   Punt Inici: Espot 1.515m (3ª plataforma aparcament)

   Punt Arribada: Mirador Cap de la Pala 2.286m

   Desnivell (+): 771

   Longitut: 3730

   Dificultat: alta

   Innivació amb canons: si

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

   Itinerari clàssic de les curses de muntanya a Espot

    

   Itinerari que surt de la 3ªplataforma de l'aparcament cota 1515m, passa en gran part per la part dreta de l’estació per la Rampa, en arribara l'alçada de la roca, entra cop a Llop 1 fins la part baixa de la font, allí es puja per la dreta de la Pala, fins arribar a la part alta on s'agafa l'enllaç per arribar a la part alta del telecadira a 2515m.

    

  • Circuit CREU DE L'EIXOL

   Estació: Espot

   Punt Inici: Cafeteria 1.935m

   Punt Arribada: Creu de l'Eixol 2.230m

   Desnivell (+): 335

   Longitut: 2640

   Dificultat: Baixa

   Innivació amb canons: no

   Temps estimat de pujada: 1h

    

   Itinerari dificultat baixa, fins la Creu de l'Eixol

    

   Itinerari que surt de la cota 2000, del final de la terrassa de la cafeteria, i enfila cap a la Creu de l'Eixol, passant pel bosc fins arribar al punt alt on tindrem unes bones vistes de Port Ainé, la Pica d'Estats, etc...

     

  • Circuit CLOT DE LA BASSA

   Estació: Espot

   Punt Inici: Cafeteria 1.935m

   Punt Arribada: Mirador Cap de la Pala 2.286m

   Desnivell (+): 2840

   Longitut: 351

   Dificultat: baixa

   Innivació amb canons: si

   Temps estimat de pujada: 1h 15'

    

   Itinerari des de la cota 2000 de l'estació fins al Mirador del Cap de la Pala. Ideal per iniciar-se.

    

   Itinerari des de la cota 2000 de l'estació, final de la terrassa de la cafeteria, agafem pista direcció zona dels Clots de la Bassa, i enfilem fins al Mirador del Cap de la Pala 2.286m on tindrem una fantàstica panòramica de tot el Pirineu, amb la Pica com a cim més emblemàtic.

    

 • Esquí de muntanya al Pallars: PORT AINÉ

  El Pallars Sobirà, l'últim reducte del Pirineu més verge i alpí de Catalunya. Seu de grans activitats de muntanya amb un entorn incomparable pel que fa a natura amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Port Ainé té la comoditat d'arribar amb vehicle fins a la cota 2000 i tenir un punt de partida excepcional per accedir a zones amb una qualitat de neu de les millors del Pirineu. Coneixeu la zona de Comalforn o Riu Sec? Us animem a descobrir-les!

   

  Descarrega't els tracks que vulguis seguir i una aplicació de geoposicionament al teu dispositiu mòbil per a poder seguir el circuit, fica pells i amunt! 

  • Circuit COMALFORN

   Punt Inici: Aparcament Hotel Port Ainé 2000 1.970m

   Punt Arribada: Arribada TSD Jet Cim 2.425m

   Desnivell (+): 455

   Longitut: 2740

   Dificultat: mitjana

   Innivació amb canons: si/no

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

   Un circuit 100% Parc Natural de l'Alt Pirineu en boscos de Pi Negre

    

   El Circuit "Comalforn" és un clàssic entre els practicants de l'esquí de muntanya a l'estació de Port Ainé i un recurs idoni pels dies de temps rúfol en que el bosc ens permetrà garantir bona visibilitat en gran part del recorregut fins que arribem a la carena somital, on caldrà tenir cura del vent i la boira en dies de mal temps (circulem en zona límit de l'estació).

    

   El circuit discorre pels boscos de pi negre característics del massís de l'Orri i culmina al Cim de la Torreta de l'Orri 2.440, una talaia amb vistes 360º al Pirineu. Apte per a esquiadors iniciats que vulguin gaudir d'una sortida amb garantia de bona neu, ambient tranquil i una recompensa visual del gran paisatge que podrem admirar durant la realització i sobretot a la finalització del recorregut.

  • Circuit BAIXANT DEL BOSC

   Punt Inici: Base TC Roní 1.680m

   Punt Arribada: Aparcament Hotel Port Ainé 2000 1.970m

   Desnivell (+): 290

   Longitut: 1080

   Dificultat: alta

   Innivació amb canons: si

   Temps estimat de pujada: 45'

    

   Ascensió des de la cota més baixa de l'estació fins a cota 2000, recorregut exigent pel fort desnivell en poc metres de recorregut

    

   Aquest circuit busca guanyar el desnivell entre la cota baixa de l'estació, 1650m i la cota 2000, on podem enllaçar amb la resta de circuits de l'estació de Port Ainé. El circuit comença seguint la traça.

  • Circuit ESTADI

   Punt Inici: Aparcament Hotel Port Ainé 2000 1.970m

   Punt Arribada: Arribada TSD Jet Cim 2.425m

   Desnivell (+): 455

   Longitut: 2357

   Dificultat: alta

   Innivació amb canons: si

   Temps estimat de pujada: 1h

    

   Skimo en estat pur en un itinerari atlètic que provarà el nostre alè

    

   Un recorregut que farà suar i de valent. L'inici és pràcticament pla per la baixada de la Font de Port Ainé però ràpidament ens enfilarem amb rampes del 25-30% fins al pla de l'Olla i base de la pista Estadi que suposarà un mur ideal per a fer sèries o provar els nostres llindars en rampes que arriben al 30% de pendent.

    

   Un clàssic pels entrenaments d'skimo amb el que arribarem al cim del Pic de l'Orri ben ràpidament si estem en forma.

    

  • Circuit RABASTA

   Punt Inici: Aparcament Hotel Port Ainé 2000 1.970m

   Punt Arribada: Arribada TSD Jet Cim 2.425m

   Desnivell (+): 455

   Longitut: 3487

   Dificultat: baixa

   Innivació amb canons: si

   Temps estimat de pujada: 1h 30'

    

   Un itinerari clàssic de passeig per pujar al Pic de l'Orri

    

   Itinerari ideal que transcorre en la seva majoria per pistes d'esquí amb pendent suau i entre arbres fins arribar a la carena de la Torreta de l'Orri a la part superior de la pista Rabasta, on gaudirem d'unes vistes panoràmiques a tot el Pallars d'aquelles que resten a la retina.

    

   Un recorregut perfecte per a persones que es vulguin iniciar en aquest esport i gaudir d'una activitat completa.

    

 • Galeria d’imatges d'Espot i Port ainé

Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.