932 041 041

ca

Processos, qualitat, medi ambient i turisme familiar 

Turisme FGC és excel·lència

 • Respecte per al medi ambient

  La política de Turisme i Muntanya es fonamenta en la preservació, conservació i millora del medi ambient de no tan sols la pròpia empresa sinó també dels visitants.

  Compromís amb el Turisme Familiar

  FGC Turisme i Muntanya vetlla i promou el turisme familiar per mitjà de l'adaptació de les seves instal·lacions i serveis.

  Qualitat Total en procediments

  Les estacions d’FGC han implantat un sistema de gestió mediambiental basat en les normes ISO i estan certificades amb la Q de qualitat turística i el distintiu de medi ambient de la Generalitat.

  • Turisme FGC és QUALITAT TURÍSTICA

   Turisme FGC és QUALITAT TURÍSTICA

   La “Q” de Qualitat Turística és un certificat de qualitat relatiu al sector turístic que permet assegurar als clients un servei de qualitat, professionalitat i seguretat. Es tracta d’un reconeixement que només s’atorga a aquells establiments o destins que compleixen els requisits marcats pel Sistema de Qualitat Turística Espanyola (SCTE).

    

   Gràcies a la “Q” de qualitat, els clients saben que els productes que s’hi trobaran són de qualitat i s’ajusten a les seves necessitats i expectatives. A més, aquest distintiu també implica que es tenen en compte qüestions relacionades amb la qualitat del servei i les activitats relacionades amb el medi ambient.

  • Turisme FGC és CURA DEL MEDI AMBIENT

   Turisme FGC és CURA DEL MEDI AMBIENT

   Les estacions d’FGC compten amb el Distintiu de garantia de qualitat ambiental atorgat per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una garantia per als usuaris, ja que consisteix en un sistema d’etiquetatge ecològic que reconeix aquells productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

    

   Gràcies a aquest segell, la població sap que els productes i serveis que consumeix afavoreixen la minimització de residus o bé la recuperació i reutilització dels subproductes, les matèries i les substàncies que contenen. A més, responen a un estalvi de recursos, com són l’aigua i l’energia.

  • Turisme FGC és EXCEL·LÈNCIA DE PROCESSOS

   Turisme FGC és EXCEL·LÈNCIA DE PROCESSOS

   Les estacions d’FGC disposen de la norma ISO 14001 2015, encarregada de recollir la gestió ambiental durant els processos de negoci en les empreses. Aquest distintiu permet identificar aquelles empreses amb eficiència ambiental que redueixen l’ús de matèries i energia. En aquest sentit, es garanteix un procés de negoci més sostenible en el seu dia a dia.

  • Turisme FGC és TURISME FAMILIAR

   Turisme FGC és TURISME FAMILIAR

   Les estacions d’FGC són el destí ideal per guadir amb tota la família, ja que disposen d’una oferta certificada d’establiments d’allotjament, restauració, i d’oci i lleure adreçats als més petits.

   Amb tot, es caracteritzen per l’àmplia varietat d’activitats dissenyades per a famílies amb nens. En aquest sentit, els visitants tenen la garantia que tindran a la seva disposició serveis adequats i adaptats a les seves necessitats concretes.

 • FGC Turisme i Muntanya: Destins Turístics Compromesos

  Fites i assoliments a cadascuna de les explotacions turístiques de la divisió de muntanya de FGC

  • La Molina

   La Molina

   La Molina respecta i té cura del medi ambient, tasca avalada pels certificats i segells que disposa. Des del 2003, compta amb el certificat ISO 14001 i, des del 2002, amb la Q de qualitat, gràcies a la consecució d'un alt grau de qualitat per als clients, tant pel que fa al servei al client com a l'atenció a Pistes i restaurants. Finalment, també es caracteritza per ser un Equipament de Turisme Familiar. 

    

   Política mediambiental de La Molina.

   CERTIFICACIONS OFICIALS DE LA MOLINA
  • Vall de Núria

   Vall de Núria

   Vall de Núria defensa una estratègia que fomenti la preservació, conservació, millora i respecte cap al medi ambient i el patrimoni, així com també la qualitat del servei, l'atenció al client i la seguretat.

    

   De fet, aplica un sistema de gestió mediambiental en totes les activitats desenvolupades, d'acord amb les exigències recollides en la norma ISO 14001. A més, compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, etiqueta ecològica que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a aquells establiments hotelers que compleixen uns determinats requisits fixats de qualitat ambiental.

    

   Amb tot, Vall de Núria disposa de la Q de qualitat i, alhora, és un Equipament de Turisme Familiar.

    

   Política mediambiental de Vall de Núria.

   CERTIFICACIONS OFICIALS DE VALL DE NÚRIA
  • Espot

   Espot

   Espot és una estació que es preocupa pel medi ambient i el territori, tot engegant polítiques que protegeixin l’ecosistema. Des de fa anys, segueix les mesures recollides en la norma ISO 14001, disposa de la Q de qualitat i és un Equipament de Turisme Familiar.


   A més, disposa del segell de Destinació de Turisme Familiar (DTF), atorgat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), certificat que distingeix aquells indrets que són sensibles al públic familiar amb nens i, per tant, ofereixen tota mena d’equipaments i serveis adaptats a les necessitats d’aquest segment de la població.

   CERTIFICACIONS OFICIALS D'ESPOT
  • Port Ainé

   Port Ainé

   A Port Ainé es du a terme una política mediambiental de preservació i conservació del paisatge i tot l’entorn que embolcalla l’estació. D’aquesta forma, segueix fil per randa la normativa ISO 14001 i compta amb la Q de qualitat i és un Equipament de Turisme Familiar.

   CERTIFICACIONS OFICIALS DE PORT AINÉ
  • Vallter 2000

   Vallter 2000

   Preocupats per la conservació del medi natural, a Vallter 2000 es treballa a consciència per promoure l'ús responsable i respectuós de l'entorn. En aquest sentit, totes les tasques que es duen a terme es fan des del respecte vers la natura i sempre minimitzant l’impacte paisatgístic. A més, es caracteritza per ser un Equipament de Turisme Familiar i una Destinació de Turisme Familiar.

  • Montserrat

   Montserrat

   El cremallera i els funiculars de Montserrat circulen d’una manera respectuosa amb el medi ambient: redueix sorolls i les emissions a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle produïdes pels cotxes. A més, aquests transports han adoptat de forma voluntària un sistema de gestió ambiental basat amb la norma internacional ISO 14001.

    

   Política mediambiental de Montserrat.

   CERTIFICACIONS OFICIALS DE MONTSERRAT
 • Polítiques mediambientals

  Les estacions d’esquí i muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya sempre han tingut cura de mantenir i respectar l'entorn seguint una política mediambiental. De fet, Turisme i Muntanya defensa una política de preservació, conservació, millora i respecte vers el medi.

  El patrimoni és de tothom i és per això que totes les accions respecte al medi ambient, serveis, edificis i instal·lacions s'han fet sempre seguint criteris de respecte i conservació del medi ambient i del territori.

   

  Per poder anar més enllà en el compromís amb el respecte al medi ambient, s’ha implantat un sistema de gestió mediambiental basat en les normes ISO. Per aconseguir aquest compromís és imprescindible la implicació de totes i cadascuna de les persones que treballen a totes les estacions gestionades per FGC, així com la complicitat dels visitants.

   

  POLÍTICA D’FGC TURISME I MUNTANYA

   

  • GESTIÓ DEL CONSUM ELÈCTRIC

   Les estacions d’FGC disposen d'una sèrie de programes informàtics per gestionar l'energia que informen i avisen als treballadors del consum al llarg del dia.

  • CONTROL D'AIGÜES DE LA CONTAMINACIÓ

   Es realitzen periòdicament analítiques de l'aigua de xarxa, dels aqüífers, dels rierols i de les rieres que es troben en l'entorn, per assegurar-ne la qualitat.

  • ÚS D’OLIS BIODEGRADABLES

   Un altre punt que es té en compte és la utilització d'olis biodegradables a totes les màquines trepitjaneu i a les motos de neu.

  • GESTIÓ I REAPROFITAMENT DE L’AIGUA

   Compten amb una gestió molt acurada de tota l'aigua del desgel i de consum per a la producció de neu.

  • GESTIÓ FORESTAL

   Durant la temporada d'estiu realitzen actuacions per preservar l'espai natural en què es troba.

Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.