932 041 041

FGC Turisme 

La divisió turística d'FGC

 • FGC Turisme, divisió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), té com a missió la gestió i promoció de diverses destinacions turístiques que es despleguen al llarg del territori català

   

  FGC Turisme ofereix a totes aquelles famílies i grups d’amics que vulguin explorar la muntanya de manera saludable un seguit d’experiències úniques amb les seves subdivisions turístiques a través de 6 estacions de muntanya, 5 trens turístics i el Parc Astronòmic del Montsec.

   

  Pel que fa a les estacions de muntanya, al Pirineu Oriental es troben les destinacions de La Molina, Vall de Núria i Vallter, a les comarques del la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès. Les estacions de Port Ainé i Espot se situen al Pallars Sobirà i Boí Taüll a l'Alta Ribagorça.

   

  En el camí els visitants troben tres joies de la història ferroviària de Catalunya: el Tren del Ciment, a l'Alt Llobregat, que cobreix la ruta que històricament unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà en un recorregut de 3,5 km.

   

  El Cremallera i Funiculars de Montserrat, a la comarca del Baix Llobregat, que porten a les persones usuàries a una de les zones més emblemàtiques de Catalunya com és el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat a través d’instal·lacions històriques.

   

  El Tren dels Llacs, que passa per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars i uneix la ciutat de Lleida amb La Pobla de Segur per una via única en un itinerari entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec.

   

  FGC Turisme també s’encarrega de la gestió de l’històric Funicular de Gelida, a la comarca de l’Alt Penedès, que uneix el centre urbà de la població de Gelida amb l'estació de tren des de l'any 1924.

   

  També a la comarca de la Noguera s’hi troba el Parc Astronòmic del Montsec situat al municipi d’Àger, en una zona que està considerada de les millors de Catalunya per a l’observació astronòmica i que esdevé un centre de referència estatal per a la divulgació de l’astronomia.

 • Coneix què fem a FGC Turisme

 • Galeria d'Imatges

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.