932 041 041

FGC Turisme 

La divisió turística d'FGC

 • FGC Turisme, divisió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), té com a missió la gestió i promoció de les destinacions turístiques d'alta muntanya que es despleguen per tota Catalunya

   

  Des del Pirineu Oritental, amb destinacions com La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. Les estacions de Port Ainé i Espot es troben al Pallars Sobirà i Boí Taüll a l'Alta Ribagorça. Amb tot, també en formen part indrets tan característics de la cultura i el paisatge català com la màgica Muntanya de Montserrat.

   

  En el camí els visitants troben dues joies de la història ferroviària de Catalunya: el Tren del Ciment, a l'Alt Llobregat, cobreix la ruta que històricament unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Té un recorregut de 3,5 km i passa per 4 estacions, la Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i integrats completament en el paratge natural que els acull i el Museu del Ciment de Castellar de n'Hug, ubicat en un espectacular edifici modernista.

   

  L'altra joia ferroviària és el Tren dels Llacs, que uneix l'estació de Lleida -Pirineus, a la ciutat de Lleida, amb La Pobla de Segur. La via transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer. Ho fa per una via única en un itinerari planer fins que arriba a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa que l'acompanyarà, entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada. Per arribar fins allà, el tren passa per un total de 41 túnels i 31 ponts.

 • L'hivern a les estacions d'FGC Turisme

 • Galeria de fotos

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.