932 041 041

Com és un dia a Vallter2000?

El passat cap de setmana vam enviar el nostre reporter de luxe a Vallter2000 a viure una experiència d’un dia a Vallter amb l’skibus des de Girona. Us deixem amb la crònica del dia.

Bon dia! Són les 7 del matí i som a l’Estació d’Autobusos, al carrer Piere Vilar núm 3, i l’autobús ha sigut ben puntual. Pugem motxilla a bord i cap a Vallter2000!

Arribem a les 9 a peu de pistes i anem directes a agafar el material per esquiar: botes, esquís i pals! Els companys i companyes de l’estació prèviament, enceren, llimen els cantons els esquís i netegen per a que trobem en les millors condicions el material.

 

Un cop llestos, ens posem les botes, els esquís, agafem fort els pals i cap a munt del telecadira Jordi Pujol Planella! Aquest telecabina ens porta fins a la zona més alta de l’estació, just on neix el riu Ter, a 2535 metres. D’allà, només baixar del telecadira anirem cap a l’esquerra, a agafar una de les pistes més llargues esquiables, Els Barquins, amb 1900 metres per gaudir de la baixada. Aquesta és la zona del Bac, on també trobem la pista Jordi Pujol, que com el telecadira fa homenatge a l’esquiador alpí olímpic que en una altre entrada vam explicar (veure-ho aquí).

 

A les baixades pots agafar molta velocitat i també pots anar més a poc a poc gràcies a les dimensions de les pales que al ser amples et permet millorar l’estil i gaudir una bona baixada amb tranquil·litat.

Entre pujades i baixades ens ha agafat gana i aquest és el torn per tornar al mateix lloc d’on veníem a fer un mos a dalt de l’estació, a la cafeteria de les Marmotes. Hem demanat una cervesa, unes patates de bossa i quatre coses més per a picar i fer gana.

 

 

 

 

Tornem a baixar i aquest cop descobrim la zona del clot. La zona del clot és aquella àrea que es troba baixant a ma dreta del telecadira. Aquí descobrim la Pista de l’estadi, el fora pistes i acabem amb una pista verda molt agraïda per la seva calma i ambient festiu. A Vallter2000 és freqüent que trobem esdeveniments com carnaval, música en directe, competicions, curses... Descobreix-les al propi web de la estació aquí.

 

Un cop a baix a peu de pistes també trobem, la zona més lúdica com la zona de trineus i el jardí de neu/miniclub preparada pels més petits, tant sàpiguen esquiar com si volen aprendre. Una bona oportunitat per dur la canalla i iniciar-la en el món de la neu.

Ara ens desplaçem al foodtrack Roca Corba, un foodtrack que serveixen les millors hamburgueses de la Vall del Freser. Aquest cop ens demanem una hamburguesa de fuà i una altra de vedella. Tot boníssim! I aquí ens trobem als companys de l’Escola d’Esquí Alta Vall del Ter i parlem una mica de l’estat de la neu, pistes, etc.

 

 

 

Més tard ens trobem un parell de noies que feies Snow i fem un parell de baixades amb elles. Que us agrada més a vosaltres l’esquí o l’snow? Nosaltres ja sabeu que som uns palilleros tradicionals, però ens encanta...

 

 

Ja són les quatre tocades i és hora de marxar, última baixada i a agafar l’autobús cap a casa. Han sigut moltes hores d’esport, exercici, diversió i la millor companyia possible. Tornarem un altre dia gràcies a l’skibus, però abans haurem de dormir unes quantes hores.

 

 

Us animeu a pujar a Valter2000? Ja no teniu excusa si no teniu cotxe o moto. Ara amb l’skibus podem fer-ho.

 

Fins aviat!

 

Pol Jiménez.

 

Febrer 27, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.