932 041 041

Vallter 2000, remuntadors que reten homenatge

Telecadira Jordi Pujol Vallter 2000

 

Perquè el Telecadira Jordi Pujol es diu així?

Una de les preguntes que més ens feu és perquè el telecadira de Vallter rep aquest nom. I no, aquest telecadira no rep el seu nom per l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley, si no per Jordi Pujol Planella, avui li fem un homenatge.

 

Qui és en Jordi Pujol Planella?

Jordi Pujol Planella és un esquiador alpí, del club d’ski Camprodon que va participar als Jocs Olímpics d’Hivern de Calgary 1988 en la prova d’eslàlom i d’Albertville 1992 en les proves de descens i eslàlom.  Sent una figura tan referent en el sector de l’esquí i al territori de Camprodon, es va decidir anomenar el telecadira amb el seu nom, el qual  es situa a la zona de Barquins i presenta  un desnivell de 334 m i  1695 m de longitud.

 

 

 

Jordi a més, és fill del que va ser fundador de l’estació de Vallter 2000, Josep Pujol i Aulí, mort l’any 2005 als 75 anys mentre practicava l’esport que va marcar la seva vida, i  qui va aconseguir que l’estació fos un dels principals dinamitzadors turístics dels municipis del vall de Camprodon.

 

El dia 20 de desembre de 2014 se li va reconèixer la seva aportació amb la presentació, a la que van assistir Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat i Enric Ticó, president d’FGC, d’ una escultura  obra de l’escultor ripollès Domènec Batalla, situada al pàrquing de l’estació.

 

L’escultura és una gran V de ferro i base de formigó, amb una ala d’1,10 m de llarg i 1,50 m d’ample, i una altra ala de 3,876 m. La V és de "vall" i té quatre rocs que simbolitzen quatre fills i en una de les ales hi ha tot de forats que simbolitzen els esquiadors.

 

 

 

Enric Planella, un altre telecadira que ret homenatge

Enric Planella fou un monitor d’esquí de Vallter, el qual va morir el 4 de març de 1978 a causa d’una allau.

Aquell dia hi va haver un accident en un dels itineraris fora pistes que tenien inici a l’arribada del teleesquí. Juntament amb dos monitors més, va sortir de la zona d’arribada del teleesquí en el seu traçat original en direcció a la Coma Ombriaga, una zona de pales en forma d’embut entre el Pic de la Dona (2.700 m) i la zona de debutants (2.135 m). Una allau es va desencadenar atrapant els tres monitors, sent Planella l’únic mort.

 

Aquest telecadira,  amb una longitud de 694 m, un desnivell de 149 m, recorda el trist esdeveniment i li ret homenatge.

 

 

 

Març 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.