932 041 041

Estiu musical a la Vall de Boí

Sota el cel declarat per la UNESCO destinació Starlight, envoltada de valls i serralades, amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya, i amb el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial com a testimoni de fons, les nits d’estiu a la Vall de Boí estan plenes de música i activitats alhora que gaudim d’aquest entorn privilegiat. Diferents disciplines musicals, organitzades per diferents entitats locals i associacions, fan que els racons de la vall desprenguin sonoritat per tot arreu.

Els veïns i veïnes de la Vall de Boí organitzen cada any les seves festes majors, de caràcter popular i obertes a tothom, amb una programació que ocupa des de les primeres hores de la tarda fins més entrada la nit, adreçades al jovent que vol gaudir de la festa fins la sortida del sol.

 

Tot això, coincidint en la majoria dels pobles amb la baixada de les Falles, la Festa del Foc al Pirineu, declarades Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, com a eix vertebrador.

 

Font: Patronat de Turisme de la Vall de Boí

 

A partir del proper 14 de juliol i fins a la penúltima setmana d’agost, la Vall de Boí convida les famílies i visitants a descobrir els seus racons al compàs de diferents estils musicals amb el cicle dels Dijous a la Fresca, que aquest any 2022 celebra la 29a edició. Us animem a acompanyar-nos i a gaudir de la música de diferents estils i del nostre entorn.

 

Font: Patronat de Turisme de la Vall de Boí

 

Durant el mes d’agost s’afegeix el Cicle Solistes, organitzat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que des del 6 fins al 31 d’agost i als entorns dels pobles de Viu de Llevata, Erill la Vall, El Pont de Suert i Vilaller, amenitzaran les nits dels dissabtes d’agost amb folk, jazz, versions i molt més. El bon fer dels músics que connecten amb el públic amb cadascuna de les notes que van sortint dels seus instruments i les seves veus.


Per als amants de la música antiga, l’11è Festival de Música Antiga dels Pirineus, ofereix un festival amb una variada oferta musical que recorre tots els pobles del Pirineu i a la Vall de Boí serà el proper dimecres 17 d’agost, a l’església de Santa Maria de Taüll. De la mà de Résonance, es podran escoltar obres de R. de Lassus, F. Durante, G. Legrenzi, J. Dowland, C. Monteverdi, F. Landini i N. Piccinni.


I ja a finals d’agost, aquest any el 25 d’agost, i com a colofó final de l’estiu, el poble d’Erill la Vall es volca en l’organització de la Nit de la Llum. Una festa que involucra tot el veïnat i amb una programació que inclou una actuació musical per acompanyar una atmosfera encisadora a la llum de les 10.000 espelmes que il·luminen cases, l’església romànica de Santa Eulàlia, prats i els carrers del poble, essent l’única llum d’aquesta nit.

Juliol 06, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.