932 041 041

Ranking final ISMF European Championships Skimo Boí Taüll

Durant cinc dies, Boí Taüll ha estat en el centre del mapa internacional de skimo. Del 8 al 13 de febrer, l’estació de muntanya ha acollit els Campionats Europeus d’Esquí de Muntanya, cita que ha estat l’escenari de quatre proves: sprint, el dia 9 de febrer; vertical, el dia 10 de febrer; individual, el 12 de febrer i relleus, el dia 13 de febrer. La competició ha comptat amb la participació d’un total de 19 països: Andorra, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Estats Units, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Suïssa i Suècia.

Els resultats finals dels ISMF European Championships Skimo en categoria femenina han estat coronats per Tove Alexandersson (SUE), amb 270 punts. Durant la competició va destacar el paper de Tove durant la prova individual, en què va aconseguir la plata. Les franceses Emily Harrop, amb 211 punts, i Axelle Gachet-Mollaret, amb 200 punts i or en la prova vertical, han quedat segona i tercera respectivament en el rànquing final.

Pel que fa a la categoria masculina, Werner Marti (SUI) ha estat el clar vencedor: es va penjar la medalla d’or en les proves individual i vertical. Bons resultats que l’han catapultat a la primera plaça del rànquing final amb 200 punts. El català Oriol Cardona, amb 182 punts i or a la prova de sprint dels campionats, ha quedat segon en la classificació final, seguit del francès Thibault Anselmet, amb 180 punts.

Pel que fa al rànquing final per països, la classificació queda de la següent forma:

Resultat dels espanyols

En aquests campionats destaca especialment la intervenció d’Espanya, país que ha quedat en 4a posició en la classificació final, amb 1416 punts i 8 medalles (2 ors, 2 plates i 4 bronzes).

En la prova de sprint, l’equip espanyol va obtenir un total de sis medalles (tres d’esportistes catalans), on va destacar el primer lloc del banyolí Oriol Cardona, que va demostrar el seu gran estat de forma. En la prova vertical, va aconseguir una medalla de bronze en la categoria U18 femenina, de la mà de l’andalusa Maria Ángeles Rodríguez. En la competició individual, Carlos Torres en la categoria U18 es va fer amb l’or i en la carrera de relleus mixta, l’equip format per Ana Alonso i Oriol Cardona es van penjar la medalla de bronze.

Tota la informació de resultats, fotografies i compactat d’imatges en vídeo aquí.