932 041 041

4 motius per visitar Virós-Vallferrera

L’estació de Virós Vallferrera és una de les menys massificades de totes les estacions d’esquí del Pirineu català. Un projecte posat en marxa, i gestionat totalment, per la gent de la vall: un enclavament ideal per gaudir de la natura al Pirineu. Vols saber quins motius et poden dur a visitar-la?

Coneix l'estació de Viròs Vall Ferrera

 

 


 

1. És un petit enclavament de pau:

 

L’estació està situada a la Vallferrera, al Parc Natural de l’alt Pirineu, el més extens de Catalunya, el qual destaca pels valors naturals del parc i les diverses zones d'interès geològic. Un exemple n'és l'estany de Certascan, l’estany glacial més extens de Catalunya, o també la Cigalera de l'Obaga de Valeran, un avenc de 320 m de profunditat. L’interés biològic del parc, com algunes espècies de flora i fauna singular, van ser declarades zones estrictament protegides.

 

 

 

Més concretament, l’estació està situada en el lloc on hi havia hagut la població medieval de Virós, actualment despoblada. L'estació va obrir l'any 2001, i en total té 21 km de pistes d'esquí de fons entre les cotes de 1.290 i 1.970 m. Si sou novells, no patiu, les pistes estan repartides segons dificultat. 

 


 

2. L'estació és una de les estacions d'esquí nòrdic a Catalunya:

 

 

 

Virós Vallferrera forma part de la Mancomunitat Tot Nòrdic, la marca comercial de les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya, amb la qual podràs practicar aquesta modalitat d’esquí al país. S’ofereixen diverses alternatives, ja que en total hi ha 7 estacions on podràs gaudir d’aquesta modalitat. A més, amb el forfet de temporada de qualsevol estació de FGC, tens accés gratuït a totes les estacions de Tot Nòrdic. Consulta aquí la resta d’avantatges del FORFETS FGC Turisme - Temporada 2019 -2020.

 


 

3. Pots fer nit al Refugi del Gall Fer

 

 

 

El Refugi del Gall Fer, obert tot l’any, és el principal centre de l’estació des d’on es poden realitzar les diferents activitats en un indret de especial interès natural. Està situat en el Bosc de Virós, a una altitud de 1679m. La pista forestal per la que s'hi arriba surt d'Araós, a 913m –el primer poble de la Vall Ferrera després de Llavorsí—, i tot enfilant-se pel vessant obac de la muntanya, en poc més de 6 quilòmetres et situa a les Bordes de Virós (1290 m). Un cop passada la Borda de Buiro (1390 m), s'arriba fins a peu de refugi amb cotxe. El camí a peu (3:30h) travessa el bosc per un sender ben marcat des d'Araós o des d'Alins.

 


 

4.  Si tens ànima d'explorador, tens les activitats ideals per tu:

 

 

L’estació és un enclavament ideal per fer sortides amb raquetes de neu. De fet, disposa de 3 circuits diferenciats que són aptes per a tots els nivells. Una activitat ideal que també es pot dur a terme és l’ascensió a diversos pics de la zona, entre els quals destaquen: Lo Covil i de Màniga (2.515 m), i un altre una mica més llunyà, amb una ruta de 3 h, el Pic de Salòria (2.789 m).

Març 11, 2020

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.