932 041 041

Visita el paradís natural de Taüll, a la Vall de Boí

Visitar el poble de Taüll, a la Vall de Boí, es sinònim de viatjar al passat. Aquest escenari pirinenc perfectament conservat al llarg dels anys ens trasllada a la Catalunya romànica del segle XII, amb les seves cases de pedra, els seus carrerons plens de personalitat i el seu paisatge alpí rodejat de cims que assoleixen més de 2.500 metres d’alçada. Un paradís natural ubicat a la comarca de l’Alta Ribagorça i amb tan sols 266 habitants. 

Aquest estiu et proposem descobrir de primera mà la seva màgia i encant, un indret que aglutina esport, natura, història i cultura. Vols saber-ne més? Tot seguit t’expliquem quines activitats hi podràs fer! 
   

Turisme actiu al bell mig de la natura

 
Taüll aglutina tots els imprescindibles per viure un estiu ple d’aventura i emoció a l’alta muntanya. De fet, és el lloc perfecte per practicar activitats de turisme actiu, ja que forma part del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un dels espais més màgics de Catalunya, sent l’únic parc nacional del país, en què es poden fer tot tipus de rutes i excursions, ja sigui a peu, en BTT o a cavall.  

 

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici 

 

Compta amb prop de 200 estanys que esdevenen la llar d'una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que donen vida a aquest espai natural protegit. Del Parc Nacional en destaca l’Estany de Sant Maurici i els Encantats, les Agulles d’Amitges sense vegetació, animals com l’isard, el gall fer o el trencalòs.  

 

Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO


Taüll es coneix especialment per la seva riquesa cultural i tradicional. De fet, el seu patrimoni romànic és el seu principal atractiu turístic, representat per dues esglésies romàniques del segle XII i d’estil llombard declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000:  
 
- L'església de Sant Climent, ubicada a la part més baixa del poble, destaca per la seva torre campanar de sis pisos i pel conjunt de pintures murals que s'hi poden veure, tot i que la més important de totes, el Pantòcrator de l'absis central, es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona;  

 

Església de Sant Climent – Crèdit de foto: Agència Catalana de Turisme

 

- I l'església de Santa Maria, a la plaça Major, compta amb una torre campanar de cinc pisos i una reproducció de pintures murals (els originals de les quals es troben al MNAC). 

 

Església de Santa Maria – Crèdit de foto: Agència Catalana de Turisme

 

Més informació aquí.
  

Tradicions per a tots els públics


L’estiu a Taüll està ple de tradicions, amb el seu màxim exponent el tercer cap de setmana de juliol amb la Festa Major i la Baixada de Falles de Taüll, la festa del foc ancestral pirinenca declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2015. 
 

Sota les ordres del fadrí major o cap de colla, la Baixada de Falles consisteix a transportar uns troncs resinosos muntanya avall, fins arribar a la plaça del poble, on son rebudes amb la música i el so de les campanes. Tot seguit, amb les falles ja mig consumides, es fa una gran foguera i s’inicia la festa. 
 

Durant la celebració de la Festa Major també té lloc el Ball Pla i el Ball de Sant Isidre i, a continuació, es fa la Pila.  
 

Juny 27, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.