932 041 041

Vall de Núria s’apropa a l’objectiu de zero emissions

L’objectiu d’FGC Turisme i Muntanya és assolir un posicionament sòlid en matèria de sostenibilitat a Vall de Núria i acostar-se a l’objectiu de zero emissions en el complex.

 

ACTUACIONS DE MILLORA AMBIENTAL EL 2019

 

La gestió de Vall de Núria és materialitza en el convenciment estratègic de la integració de la seva activitat amb el medi natural, des d’una perspectiva de millora continua, donant valor a les nostres parts interessades per tal d’aconseguir la millora del nostre entorn i la dinamització del territori.

 

Per això Vall de Núria realitza accions dirigides a:

- Controlar el consum energètic i d'aigua

- Control de la qualitat de les aigües

- Millorar la gestió de residus

- Preservar la flora i la fauna autòctona

- Informar i sensibilitzar

 

 


 

EL FUTUR DE L’ENERGIA GEOTÈRMICA

L’energia geotèrmica és un sistema de climatització altament sostenible que permet aprofitar la calor del subsòl, que s’hi emmagatzema per l’absorció de la radiació solar, per generar calefacció, refrigeració o producció d’aigua calenta sanitària als edificis.

 

Aquesta energia s’aplica per generar aigua calenta sanitària i calefacció als nous allotjaments de l’edifici de Sant Josep del santuari de Núria que, situats a 2.000 metres d’altitud, requereixen un alt nivell de comoditat i confort.

 

 

Com funciona el procés geotèrmic amb una bomba de calor?

 

El subsòl de Vall de Núria es manté a una temperatura constant de 7,7ºC al llarg de l’any, independentment de quina sigui la temperatura exterior. Mitjançant una sèrie de perforacions verticals a l’exterior del santuari, a una profunditat de 95 metres, es genera un circuit tancat d’intercanvi de calor per on circula una barreja d’aigua amb anticongelant a 0º.

 

Com que es tracta d’un fluid a temperatura més baixa que la del subsòl, un cop ha fet tot el recorregut pel circuit d’intercanvi de calor, aquesta aigua augmenta la seva temperatura en 3ºC. Aquest increment de temperatura, relacionat amb la calor específica de la barreja d’aigua-anticongelant i el cabal de circulació, dóna com a resultat una capacitat d’extreure del subsòl de 180kW. Aquesta potència tèrmica, per cada hora de treball el sistema de calefacció, ens donarà una energia tèrmica de 180 kWh, la qual és totalment renovable, sostenible i no emet CO2 a l’atmosfera.

 

Toni Casals, director de l'Estació de Muntanya de Vall de Núria, t'explica en aquest vídeo, i en primera persona, com funciona i com s'aplica la central d'energia geotèrmica a Vall de Núria. No t'ho perdis!

 

 


 

Què implica l’ús d’aquesta energia?

 

Tot i que la feina d’extracció d’energia del subsòl te un cost (en forma d’energia elèctrica consumida per la bomba de calor geotèrmica), la seva relació és molt reduïda (només ens cal 1kWh elèctric per obtenir 3,8 kWh de calor). Així doncs, a l’edifici de Sant Josep gaudireu del 62% de l’energia tèrmica consumida durant la vostra estada directament proveïda pel subsòl de Vall de Núria!

 

L’ús d’energia geotèrmica a Vall de Núria també permet:

-      Emetre menor quantitat d’emissions a l’atmosfera

-      Conservar l’aspecte original de l’edifici

-      Elevat nivell de confort a l’allotjament i serveis de l’edifici.

-      Aconseguir un alt rendiment del sistema energètic, estimat en el 380%. Per cada 1 kW elèctric que es gasta per la utilització de la bomba de calor geotèrmica, es generen 3,8kW tèrmics.

-      Assolir un important estalvi energètic. L’ús de l’energia geotèrmica implica el 70% d’estalvi energètic respecte a l’ús del gasoil.

-      Tenir una ràpida amortització, calculada en aproximadament 4-5 anys.

-      Suportat baixos costos de manteniment.

-      Evitar transport de combustibles i operacions logístiques complicades a la línea del cremallera.

 

 


 

Treballem per un futur més sostenible!

 

Septembre 20, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.