932 041 041

Un cel únic t’espera a Vall de Núria

Descobreix el cel i els estels de Vall de Núria amb l’activitat que organitza periòdicament el Parc Astronòmic del Montsec. Una forma única i diferent de conèixer una mica més els astres que guarden la nostra Vall. 

Després d’un bon sopar a l’Hotel de Vall de Núria, us proposem una activitat apta per tots els públics! Acabem el dia aprenent i descobrint tots els secrets que amaga la nit a la Vall. La descoberta d’estels és una activitat que s’organitza des de Vall de Núria juntament amb el Parc Astronòmic del Montsec per apropar l’astronomia a tots els visitants. 

 

Comencem amb una explicació introductòria al cel de nit i tots els seus elements, l’activitat proposa una primera part de reconeixement del cel a ull nu. Aquí es trobaran les constel·lacions i estrelles més importants que podem observar en una nit d’hivern. Vall de Núria té unes condicions òptimes per poder-ho fer, ja que té baixa contaminació lumínica i això permet observar fàcilment constel·lacions com l’Ossa Major o estrelles com l’Estrella Polar. 

 

Després d’un primer reconeixement del cel estrellat, arriba una segona part on es proposa als assistents una observació dels objectes més destacats de la nit mitjançant un telescopi. Aquí podrem observar la lluna en qualsevol de les fases que estigui, però també planetes, estrelles i objectes més llunyans poden entrar dins d’aquest menú astronòmic visual. 

Durant una hora i mitja i ben abrigats a l’hivern, totes les persones que ho vulguin podran descobrir el cel d’una forma pedagògica, entretinguda i apta per a tots els públics. Els professionals del Parc Astronòmic del Montsec, ho posen molt fàcil ja que guien amb explicacions, curiositats i dades tota la descoberta. 

 

L’activitat és gratuïta per totes les persones que es queden a dormir a l’Hotel de Vall de Núria. És una activitat nocturna, per això, els usuaris s’han de quedar a fer nit, ja que no hi ha un Cremallera de tornada quan acaba l’observació. Per apuntar-s’hi només cal informar-ho a la recepció de l’Hotel. 

 

Aquestes jornades es programen periòdicament, segons la meteorologia i la disponibilitat, per això recomanem anar revisant les activitats mensuals de la web o seguir els canals socials de Vall de Núria. No et perdis la propera! 

Març 19, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.