932 041 041

Tavascan: Activitats i bellesa natural al Pirineu de Lleida

Tavascan és una estació d’esquí alpí i nòrdic situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

 

 

Un dels seus gran avantatges és la seva polivalència d'activitats que es poden practicar. Des de ja fa uns anys, Tavascan no només es coneix com una petita estació d'esquí alpí i nòrdic, sinó que també és la base per a moltes d'altres activitats hivernals com poden ser el freeride o esquí extrem, excursions amb raquetes, l'esquí de muntanya o l'splitboard o l'alpinisme.

En referència amb les activitats que Tavascan ofereix en relació amb la neu, existeixen diversos cursos i activitats per a tots els nivells, baptismes de neu (per nens de 3 a 5 anys), iniciació a l’esquí alpí, perfeccionament d’esquí alpí, iniciació al surf de neu, iniciació al freeride o telemark, o iniciació a l’esquí de fons. 


Però, la vall de Tavascan és molt més que un punt d’esquí. Es tracta d’ un indret d'alta muntanya de gran interès paisatgístic, natural, històric i cultural durant totes les estacions de l'any. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d'aquesta extensa àrea.

Una de les activitats que ofereix Tavascan són les visites guiades al centre d’interpretació de l’aigua. Durant la dècada dels anys 50 es va iniciar la construcció d’una central hidroelèctrica a Tavascan, una obra de grans dimensions, que va durar fins 1974. Es situa a una caverna a 500 m de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón. Aquesta central agafa de dia l’aigua dels llacs per produir energia elèctrica, mentre que per la nit funciona com una estació de bombeig, tornant a pujar l’aigua als llacs superiors per poder-la tornar a utilitzar. Amb aquesta activitat, els interessats es podran introduir en el dia a dia dels treballadors de la central, com funciona aquesta i la seva petjada a l’entorn.

 

 

Continuant amb l’entorn, trobem l’excursió SnowRetrac, la nova màquina trepitjaneus de Tavascan que compta amb una cabina amb capacitat fins a 8 passatgers. Aquesta màquina permet realitzar diverses rutes paisatgístiques i didàctiques per punts de l’estació amb vistes espectaculars, com el Mirador del Corbiu. Com afegit, un guia especialitzat acompanya als assistents explicant la visita amb informació addicional, oferint-li encara més valor a aquesta experiència que es una opció ideal per complementar qualsevol visita a l’estació d’esquí, coneixent els seus espais verges.

I en un lloc tan ideal a nivell natural no podem negar el gran valor de la seva fauna i flora. És per això que Tavascan ofereix rutes d’interpretació i observació de la fauna de la mà del guia expert, tant a nivell nacional com internacional, Ieltxu Azkárate, que compta ni menys ni menys que amb experiència a la reconeguda National Geographic.

Ieltxu és un dinamitzador del territori amb amplis coneixements que compartiex la seva passió amb la seva vocació i que realitza sortides guiades a punts estratègics i de gran bellesa, amb un gran èxits d’avistaments, fent d’aquesta una experiència inoblidable. Durant aquestes sortides es podran veure animals com el gall fer, l’isard, el cabirol, la cabra hispànica, el mussol, el trencalòs, l’àliga reial i fins i tot l’os del Pirineu.

Així mateix, per tal de fer conèixer i ampliar la conscienciació d’aquesta fauna, l’Ajuntament de Lladorre inclou en la seva oferta turística un nou paquet anomenat “NaturTavascan”.

 

 

Febrer 13, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.