932 041 041

Què es pot fer a Espot aquesta Setmana Santa?

Esteu buscant un pla per passar la Setmana Santa a la muntanya? Doncs us portem una cuidada selecció de propostes pensades per gaudir en família o parella al poble pallarès d’Espot aquesta primavera.

Encarem la primavera amb la vista posada a Setmana Santa, i és que les vacances són sagrades! 

Voleu saber què podeu fer a Espot aquesta Setmana Santa? Seguiu llegint!

 


 

1. Excursió al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici

 Foto de Miriam Prat @mirpratur

 

És ben segur que coneixeu al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, un magnífic parc sembrat d'avets i boscos de pi negre centenaris amb gairebé 200 estanys d'alta de muntanya, on troben refugi l'isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs. No us deixarà indiferents!

 

Les excursions preferides per visitar el parc són el Camí dels Enamorats, la Roca de la Cremada, l'estany Llong i el tomb a l'estany pel mirador.

 

Podeu arribar-hi pel camí condicionat d’Espot al llac de Sant Maurici o contractant al poble d'Espot el servei de transport en taxis 4x4, que us porten fins a l'estany de Sant Maurici.

 

Per garantir la conservació del parc, es recomana seguir la normativa de protecció establerta

 


 

2. Visitar el poble d’Espot i degustar la seva gastronomia de muntanya

  Foto de Miriam Prat @mirpratur

 

Espot és un perfecte poble amb encant, per la seva ubicació entre les muntanyes, pel seu antic amb cases de parets fosques i teulades de pissarra i pels seus deliciosos plats de muntanya.

 

 Sense dubte és una localitat per passejar i gaudir d'un dels indrets més autèntics del Pirineu.

 

Tot fent un passeig podreu trobar aquests racons d’interès:

·      Esglèsia Parroquial de Santa Llogaia

·      Torre dels Moros

·      Pont de la Capella

·      Pont de la Torrassa

 

A Espot a més podreu gaudir de la gastronomia pallaresa d'alta muntanya; en la qual destaca l'olla pallaresa, la carn de caça o els caragols a la llauna, així com els seus formatges i licors autòctons.

 

Hi ha opcions de sobra per passar uns dies a Espot sense repetir restaurant i menjar molt variat, des de tastar plats tradicionals al Restaurant La Llúpia o hamburgueses diferents al Burguer Platz.

 

Altres restaurants recomanats són el Juquim, el Cafè Bistro, Les Daines i  la Pizzeria al Dente.

 

Aquí podeu consultar o reservar allotjament a Espot www.espotesqui.cat

 

Fotos de @paraelbebe

 


 

3. Explorar el Ecomuseu d’Esterri d'Àneu

A només 16 minuts en cotxe des de la localitat d’Espot hi ha Esterri d’Àneu, una encantadora vila situada en una zona plana entre la Noguera Pallaresa i el Riu de Son.

 

Al carrer del Camp, 22-24 hi trobareu un museu dedicat a l'etnografia de les valls d'Àneu i la resta del Pallars. L’Ecomuseu i Casa Gassia reflecteixen perfectament les activitats realitzades per les famílies durant la primera meitat del segle XX.

 

També fan visites teatralitzades amb l’Esperanceta, la pubilla de Casa Gasia. L’Àrnica us descobrirà els secrets del poble d’Esterri.

 

Segur que no us deixen indiferents, ni a grans ni a petits! Trobareu més informació sobre activitats, horaris i preus a la pàgina web ecomuseu.com.

 


 

4. Passar-ho en gran amb activitats d’aventura

S'han acabat els dies d'esquí... Però arrenca la temporada dels esports d'aventura als rius d'aigües braves pallaresos. Què millor que una injecció d'adrenalina i diversió per oblidar-te de l’estrés de la vida quotidiana?

 

Ràfting, piragüisme, passejades a cavall, escalada... Teniu moltes opcions per triar!

 

 


 

5. Visitar el MónNatura Pirineus

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus ofereix estades i activitats adreçades a tota mena públic amb una missió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d’educació ambiental.

 

MónNatura Pirineus disposa d’un Centre de Fauna amb espècies animals que, en el moment de néixer, van tenir problemes, i com a conseqüència, la seva mare no va participar en l’alletament. Aquests animalons es porten al centre i se’ls pot recuperar i dignificar la seva vida en un estat similar al del seu hàbitat natural.

 

Podeu trobar més informació a la seva pàgina web monnaturapirineus.com

Març 21, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.