932 041 041

skimo vertical boí taüll

Foto 1: ISMF European Championships en la prova vertical de Boí Taüll

 

QUÈ ÉS?

 

Per començar, skimo és el diminutiu d’esquí de muntanya i va sorgir per la necessitat que tenien les persones d'anar d'un lloc a un altre en indrets on hi havia condicions de fred extremes. Això amb el temps ha anat canviant, fins avui dia que s’ha convertit en un esport que practiquen un gran nombre de persones. És necessari tenir una preparació física molt bona per fer esquí de muntanya, ja que es fa molta força de braços i cames.

 


 QUIN MATERIAL ES NECESSITA PER PRACTICAR-LO?

skimo individual boí taüll

Foto 2: ISMF European Championships en la prova individual de Boí Taüll

 

Per practicar esquí de muntanya, el material és diferent de l’esquí alpí, i, per tant, es necessita:

 

1. Esquís de travessia 
Element bàsic per la pràctica de skimo. Aquests tipus d'esquís són molt més lleugers per poder tenir més mobilitat i també permeten posar pells per realitzar els descensos.

 

2. Fixacions per esquís de travessia

Les fixacions són també un element imprescindible per poder tenir mobilitat al taló, hi ha de 3 tipus: amb macro, amb passadors o híbrides.

 

3. Botes d'esquí de travessia

Aquest tipus de bota permet canviar entre mode passeig o mode esquí. Un punt rellevant a tenir en compte és que han de ser compatibles amb les fixacions, no faran res una sense l'altre.

 

4. Casc per esquí de travessia

Imprescindible i fonamental per la pròpia seguretat i per evitar cops o ferides al cap. El casc ha de ser especial per travessia, perquè ha de complir l’homologació de casc d’esquí alpí i de travessia, segons va publicar la ISMF l’any 2017.

 

5. Pells per avançar

Les pells, normalment fabricades amb materials sintètics, permeten avançar cap endavant i evita anar cap enrere, s'han de posar a la part de sota dels esquís. És un element que requereix manteniment constant i s’ha de netejar, assecar i en el cas que s’hagi posat amb pega als esquís, s’ha de renovar.

 

6. Bastons

Els bastons permeten tenir major suport i estabilitat, és crucial la punta, caldrà que sigui especial perquè s’agafi bé, especialment en llocs rocosos.

 


EN LES COMPETICIONS, QUINES SÓN LES MODALITATS?

 

- Sprint: Una petita cursa individual que combina la pujada amb pells, un tram a peu amb els esquís a l’esquena i una única baixada.

 

- Cursa vertical: Els participants realitzen la prova únicament per la pista d’esquí.

 

- Individual: Aquesta modalitat combina diferents pujades, algunes d’elles amb els esquís a l’esquena així com descensos espectaculars.

 

- Relleus: Aquesta modalitat es practica per equips. Cada membre ha de completar dues voltes a un recorregut de dues pujades i dues baixades diferents.

 

skimo individual boí taüll

Foto 3: ISMF European Championships en la prova individual de Boí Taüll 

Febrer 04, 2022

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.