932 041 041

Què és i com es prepara un circuit Dual Banked Slalom?

El passat 3 de març es va disputar a La Molina la Copa del Món IPC de Parasnowboard en una modalitat innovadora: el Dual Banked Slalom. A diferència d’un Banked Slalom normal, aquesta modalitat es basa en el descens en paral·lel de dos snowboarders per una instal·lació adaptada per la ocasió.

 

L’espectacularitat del Dual Banked Slalom

La Molina s'estrenava amb aquesta modalitat a l’estadi de Torrent Negre, on van estar dies treballant en la preparació de pistes. El circuit es va crear expressament per fer dubbies i mòduls amb corbes estretes i entrellaçades on els esportistes hauran de descendre-les en paral·lel (cadascun per un traçat idèntic) superant els diferents trams de la pista fins a creuar meta. El repte dels riders és dominar la pista per superar amb gran èxit tots els obstacles que es van trobant al llarg del recorregut, amb l'objectiu d'intentar aconseguir travessar la línia de meta amb el menor temps possible.

 

La modalitat de Banked Eslàlom va sorgir els Estats Units i enguany fa 30a anys des que es va disputar la primera competició organitzada a Mount Banker. Aquesta modalitat cada vegada hi ha més esportistes que s'uneixen i s'atreveixen a practicar-la i gaudir-la. La principal diferència entre el Banked Eslàlom i el Dual Banked Eslàlom és la manera en el que els corredors realitzen el descens, ja que en el Dual Banked eslàlom són dos els esportistes que realitzen el traçat a la vegada. És una de les modalitats més espectaculars en el món de la neu, es necessita molta precisió i constància però sobretot, el desig de superar aquests nous reptes.  

  


 

Com es prepara un circuit Dual Banked Slalom?

 

La Molina és la primera estació on s’ha portat a terme aquesta especialitat de Dual Banked eslàlom en tota la història del World Para Snowboard (WPSB) i al mateix temps també és la primera vegada que s’ha realitzat en una competició de la Copa del Món (IPC).

 

El repte pels tècnics i shapers de l’estació era enorme. Com s’ho han fet? Ho explica el nostre cap de pistes, David Campà.

 

 


 

La Molina, amb l’esport adaptat

 

Aquesta fita no hauria estat possible si les instal·lacions de l'estació d'esquí no estiguessin plenament adaptades i fossin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. És per aquest motiu que La Molina aposta per la inclusió oferint diversos serveis per a persones amb discapacitat i sobretot acollint una competició mundial de gran nivell.

 

La Molina té llarga tradició en curses IPC, ja que va ser la seu dels Mundials de Para Snowboard IPC l’any 2015 i dels Mundials d'Esquí Alpí IPC el 2013. També ha organitzat Copes del Món IPC, pràcticament cada temporada fonamentalment de snowboard. Aquest interès en esdeveniments esportius per a persones amb mobilitat reduïda ha permès a l’estació fer les inversions necessàries per a convertir les seves instal·lacions en plenament accessibles i adaptades a turistes amb discapacitats.

  

Març 06, 2020

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.