932 041 041

Port Ainé a la primavera: Esquí, aventura, cultura i gastronomia

 

No hi ha gaires racons del Pirineu que puguin reunir, en tan pocs quilòmetres quadrats, una oferta tan concentrada i variada d’esports de muntanya, cultura i gastronomia com ho pot fer el Pallars Sobirà. I l’estació d’esquí de Port Ainé n’és un bon exemple, en especial a la primavera.

Us imagineu la possibilitat d’esquiar al matí, fer un descens pel riu a la tarda, una visita cultural a la vesprada i acomiadar el dia amb un sopar gastronòmic?

Això és el que ens ofereix Port Ainé a la primavera.

 

 

Esquiem al matí a Port Ainé

L’olla de Port Ainé, sota el pic de l’Orri, sempre presidit per característiques antenes de telecomunicacions, ens ofereix unes condicions de neu molt especials quan arriba la primavera. Tota l’àrea esquiable és encarada a nord i en forma d’olla. La neu s’hi acumula al llarg de la temporada i s’hi conserva en les millors condicions fins i tot ben avançat el mes d’abril.

De fet, Port Ainé, sempre ha estat una de les estacions escollides per a molts dels incondicionals de l’esquí de primavera. La pràctica de l’esquí alpí, telemark, l’skimo, l’snowboard o el freestyle està garantida en les millors condicions però, això sí, és aconsellable començar de bon matí i acabar la pràctica al migdia o a primera hora de la tarda.

 


 

Què fer quan ja hem esquiat? Esports d’aventura per la tarda!

I després d’esquiar, l’activitat de tarda a la primavera té un nom: esports d’aventura. Les temperaturas altes al matí propicien que a la tarda els rius i rierols baixin ben carregats d’aigua. És el momento idoni per fer activitats al riu, i el seu màxim exponent  és la Noguera Pallaresa.

 

 

L’activitat estel·lar és el ràfting. Consisteix en baixar pel riu en equips de fins a 9 persones en una embarcació de goma inflable, una activitat que s’està fent al riu des de 1986, any que també s’inaugurava l’estació d’esquí de Port Ainé.

Aquesta és només una de les possibilitats que podem fer a les tardes de primavera tornant d’esquiar, però hem de tenir present que també ens poden seduir activitats com el descens en piragua, l’hidrospeed o el descens de barrancs. I fora del riu també podem gaudir del tir amb arc, puenting, hípica, parapent, quads i altres menys populars però no per això menys divertides.

 

 


Descobrir la cultura

Ja al vespre, després del ràfting, que ens ocuparà ben bé un parell d’hores llargues, podem aprofitar per fer una visita cultural. Al Pallars cada poble té la seva història i per tant hi trobem un extens llistat de patrimoni arqueològic i arquitectònic. Tota la comarca compta amb 31 béns culturals d’interès nacional classificats en 29 monuments històrics i 2 conjunts històrics, d’estil i època romànica fins la medieval. No us perdeu la visita a Sant Pere del Burgal, antic monestir benedictí romànic al poble d’Escaló, a la Guingueta d’Àneu.

 

També podeu fer una visita a l'Ecomuseu, a la Casa de Gassia, un autèntic viatge al passat.

  

 

 


 

Productes locals en la gastronomia

I per acabar un dia tan intens en activitat què millor que arrodonir-ho amb un àpat que us permeti recuperar forces. Al Pallars Sobirà l’oferta gastronómica ha guanyat molta importància en els darrers anys. Descobriu en els seus restaurants els productes genuïnament locals, com els caragols, la truita de riu, la botifarra traïdora, el farcit de carnaval, el formatge del tupí, la girella, el mostillo de mel, el tupí confitat de porc o les carns de vedella i ovella autòctona del Pallars.

 

Juliol 11, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.