932 041 041

L'Oncoesquiada, l'esquiada que salva vides

Aquest pròxim dissabte dia 10 de març tindrà lloc un esdeveniment esportiu i solidari ja consolidat a les proximitats de Vallter 2000, l’Oncoesquiada.

 

 

L’Oncoesquiada és una activitat promoguda per la Fundació Oncolliga Girona, una entitat sense ànim de lucre nascuda al 2004 amb l’objectiu d’ajudar en la tasca que la Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer ja venia fent des del 1996 per millorar la vida dels afectats per aquesta malaltia i les seves famílies.

 

 

 


A mesura que l’entitat va anar creixent, la seva missió no únicament es va centrar en l’atenció directa al pacient i el seu entorn, si no també en la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sempre tenint en compte la seva finalitat principal, donar resposta a les necessitats socials i arribar a on les institucions públiques no arriben o no cobreixen, facilitant recursos humans i materials que contribueixin a la millor qualitat de vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica.

 

La Fundació Oncolliga Girona celebra cada any a Vallter 2000 l’Oncoesquiada, una activitat esportiva i solidària que té com a objectiu recaptar fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies. La d’enguany, ja la 7na edició, seguirà el següent programa:


HORARIS:

7.00h. Sortida del Bar Nuria (Pl. Poeta Marquina - Girona). Amb Autocars Roca
7.10h. Sortida de Pavelló de Fontajau
9.00h. Arribada a Vallter.
9.00 a 10.00 h. Esmorzar.
10.00h. Trobada de grups amb els monitors davant de la Cafeteria de Vallter.
10.00 a 13.30 h. Esquiada amb monitor o lliure. 
13.30h. Fotografia de grup davant Oficines Vallter
13.45 a 14.45h. Dinar.
15.00 a 16.30 h. Cursa o esquiada solidària
17.00 aprox. Sortida amb l'autocar direcció a Girona
19.30 h. Aprox. arribada Pl. Poeta Marquina de Girona

Parlem amb la Maria Àngels Martinez, responsable de Comunicació d’Oncolliga Girona.

Bon dia, Mª Àngels,

-Com es va iniciar la Fundació Oncolliga Girona?

Fundació Oncolliga Girona i comarques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de la província de Girona. 


Amb el pas del temps, l'entitat ha ampliat la seva mirada i ha apostat per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica. 

 

- Com es va iniciar la idea de l'Oncoesquiada?

L’Oncoesquiada és una iniciativa esportiva i solidària que va néixer l’any 2012 amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies. L’impulsor de la iniciativa va ser una persona vinculada a l’entitat, gran amant dels esports de muntanya i de l’esquí. És la mateixa persona que ha promogut altres activitats esportives que l’Oncolliga organitza amb un objectiu solidari, com per exemple l’Oncotrail (cursa de trailrunning de 100km per equips que se celebra al Baix Empordà a l’octubre).

 

- Quina acollida té?

Normalment hi participen unes 140 o 150 persones.

 
- Com creuen que ajuda la pràctica de l'esquí o qualsevol altre esport als malalts de càncer?

Hi ha diversos estudis que demostren que l’activitat física és  una eina molt important per reduir els efectes secundaris dels tractaments oncològics o recuperar-se millor després d’un càncer. Quan s’acaba el tractament el símptoma més habitual és el de la fatiga i de la mà de l’activitat física, la idea és treballar la força muscular i la capacitat aeròbica per disminuir aquest cansament. Ha de ser, però, una activitat física moderada i supervisada per fisioterapeutes.


- Ens poden explicar una mica en què consisteixen les diverses activitats que la integraran?

Al matí hi haurà esquiada amb monitor o lliure i després d’un dinar de germanor de tots els participants al restaurant de Vallter, a la tarda, es farà una cursa o esquiada solidària.

 

- En què tipus d'ajudes s'inverteix la recaptació aconseguida?

Els diners recollits amb aquesta activitat es destinen a finançar els diferents serveis que la Fundació ofereix als malalts de càncer i els seus familiars: atenció psicològica, rehabilitació (fisioteràpia, drenatge limfàtic, gimnàs...), préstec de material tècnic (cadires de rodes, llits articulats, etc...), banc de perruques, llar-residència al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, servei de neteja a la llar, etc... Es poden conèixer tots els nostres serveis a la web www.oncolligagirona.cat


- Per què la gent ha d'anar a l'Oncoesquiada?

Perquè s’ho passaran molt bé, ja que l’esquiada se celebra en ambient molt familiar i acollidor, i al mateix temps estaran contribuint a una bona causa. Malauradament el càncer ens toca de prop a tots en algun moment de la nostra vida i col·laborar en activitats solidàries com l’Oncoesquiada és una manera de contribuir a que les entitats que s’ocupen de millorar la qualitat de vida de les persones afectades puguin continuar treballant.

 

Apunteu-vos a lluitar contra el càncer mentre passeu un gran dia d’esquí!

Març 02, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.