932 041 041

Observa el cel nocturn Starlight del Parc Nacional d'Aigüestortes des d'Espot

Lluny de la contaminació lumínica de la ciutat, el cel a la muntanya és inigualable. Però no us preocupeu, no és inassolible. A l’estació d’esquí d’Espot podreu gaudir del cel Starlight, un dels cels nocturns de muntanya més espectaculars dels Pirineus per a l’astronomia.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels espais naturals protegits més ben conservats del sud d’Europa. Als seus atractius naturals i culturals cal ara sumar-hi unes condicions per a la pràctica de l’astronomia excepcionals. Aquí encara hi ha poblets dispersos i amagats entre muntanyes, com és el cas dels 10 municipis de l’àmbit del Parc, on podem gaudir de l’experiència d’un cel ben negre, on les estrelles, són infinites. Aquestes regions mereixen ser conservades i poden obtenir el reconeixement internacional com a Destinació Turística i Reserva Starlight (UNESCO), a mesura que els habitants d’aquestes contrades decideixen emprendre accions per a conservar la foscor del firmament i no afegir més contaminació lumínica. 

 

Al mes d’octubre de 2018 el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va obtenir aquesta certificació. Per això juntament amb el parc hem col·locat una taula d’observació d’estels a la cota 2000 de l’estació d’Espot, per a que tots en puguem gaudir de manera individual o amb les activitats ja preparades. 

 


 

El millor Après-Ski: Com són els sopars Starlight?

L’experiència comença amb les màquines trepitjaneus que us conduiran fins al punt alt de l’estació. Coneixereu de primera mà les robustes màquines que faciliten el treball de la neu en una estació d’esquí i muntanya, i això li donarà un valor afegit a l’aventura.

 

L’observació astronòmica anirà a càrrec dels amics d’Obaga activitats. Primer es realitzarà la identificació de les constel·lacions, a ull nu, amb l’ajuda d’un làser astronòmic i de la mitologia que amaguen les estrelles. La segona part consistirà en l’observació d’objectes del Sistema Solar i del cel profund, amb l’ajuda d’un telescopi catadiòptric. En el cas que hi hagi núvols, l’activitat es desenvoluparà igualment, fent una sessió interior amb l’ajuda d’unes imatges astronòmiques i d’altres recursos d’Obaga. 

 

La jornada finalitzarà amb un sopar d’alçada i menú de muntanya KM.0: per entrar en calor un bon plat d’escudella, seguit de carn a la brasa amb amanida, postre i cafè. L'activitat conclourà amb una foto de grup i la baixada amb màquina retrac fins al punt de partida.

 

No us perdeu aquest magnífic sopar Starlight i feu la vostra reserva!

 


Desembre 09, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.