932 041 041

Quins objectes astronòmics podrem observar aquesta temporada al Parc Astronòmic Montsec?

Quin serà el millor moment per veure una pluja d'estrelles a Catalunya? Aquest any es podrà veure algun eclipsi al territori? Aneu preparant els prismàtics, els telescopis i les ulleres especials per veure eclipsis perquè aquest 2022 ve carregat d'efemèrides astronòmiques


Imatge de l'univers feta des del Parc Astronòmic del Montsec

 

A continuació et deixem alguns dels esdeveniments més importants que es produiran durant aquest any en l'àmbit astronòmic. A més des del Parc Astronòmic del Montsec, durant tot l'any, es pot observar la majestuositat de l'univers a partir de diferents activitats.

 

HIVERN – LA TERRA I EL SOL MÉS A PROP QUE MAI

- 4 de gener: El periheli (mínim espai entre un cos i el sistema solar) entre la terra i el sol va ser de 147.105.053 km aquesta distància és de les més properes que ha estat mai un planeta d'un astre.

 


Eclipsi total de lluna - Font: Viquipèdia

 

PRIMAVERA – ECLIPSI DE LLUNA

- 16 de maig: Hi haurà un eclipsi total de lluna que es podrà veure a tot l'estat espanyol, poc abans de la posta de la lluna.

 

- Principis de maig: Les prediccions indiquen que el cometa C/2021 O3 PanSTARRS, descobert l'any passat, serà visible fins i tot sense telescopi. Pel que fa a la data tot indica que seria cap a primeríssima hora del vespre.

 

- 14 de juny: Un altre esdeveniment rellevant durant la primavera serà la Lluna en Perigeu (SuperLluna), que es veurà més gran i més brillant que habitualment. Serà la segona més propera de l'any, per veure-la encara de més a prop haurem d'esperar a l'estiu.

 

  
El Rover Rosalind Franklin que s'enviarà a Mart - Font: Viquipèdia

 

ESTIU - PLUJA DE METEORS

- Des del 17 de juliol fins al 24 d'agost: A l'estiu arriba un dels moments més màgics de l'any, la pluja de meteors Perseids conegudes popularment com a 'Llàgrimes de Sant Llorenç'. Es calcula que el màxim esplendor es produirà durant la nit de l'11 al 12 d'agost.

 

- 25 d'agost: Al Parc Astronòmic del Montsec es commemorarà els dos-cents anys de la mort de William Herschel que va ser la persona que va descobrir Urà, amb un acte especial.

 

- Entre l'agost i l'octubre: Recerca de vida a Mart. Està previst que a finals d'estiu es llenci el Rover Rosalind Franklin al planeta vermell. Un astromòbil robòtic que cercarà possibles indicadors de vida al planeta Mart i, per tant, representa una pas molt important per l'estudi de l'espai.

 

 
Eclipsi total de sol - Font: Viquipèdia

 

TARDOR – LA PLUJA DE METEORS MÉS INTENSA

- Del 7 al 17 de desembre: Es produirà la pluja de meteors Germínds més intensa de l'any, arribant fins a 150 meteors per hora, tot i que la nit del 13 al 14 de desembre serà quan tingui més intensitat. Aquesta efemèride es podrà veure a gran part de Catalunya i a les Illes Balears.

 

- 25 d'octubre: Eclipsi parcial de Sol que serà visible a gran part de Catalunya i a les Illes Balears.

 

Febrer 16, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.