932 041 041

Cada hivern, des de 1994, la Vall de Núria viu una nit molt especial: la del Papu. Es tracta d’un esdeveniment que amb els anys ha anat guanyant molta popularitat. Però, què s’hi fa o com es viu aquesta nit tan especial? Us ho expliquem.

La Nit del Papu és una autèntica festa de l’esquí i l’après-ski. Poc després de les 5 de la tarda les trepitjaneu preparen les pistes Funicular, Coma i Les Creus per tornar-les a deixar a punt per ser esquiades una hora després pels Papus. A les 6 de la tarda s’obren pistes i remuntadors i els Papus hi juguen i llisquen durant un parell d’hores.

 

 


 

I qui són els Papus?

Doncs són uns simpàtics fantasmes grans i petits i de totes les condicions que, malgrat que els agrada molt la festa, el menjar i el ball, el que els agrada especialment és esquiar de nit, amb l’ajuda d’uns potents focus que hi ha instal·lats en les pistes abans esmentades.

 

 


 

D’on venen els Papus?

Heu de saber que el papu és el nom que rep aquest fantasma propi i únic de les valls del Pirineu, i que en el cas de l' "espècie” autòctona de la Vall de Ribes és l’únic del món capaç d’esquiar i deixar-se seduir pel bon menjar, el bon beure i la festa. En aquesta nit de ple d’hivern surten d’incògnit i per tot arreu, de la foscor i la llum, i quan menys un s’ho espera apareix un Papu a tota velocitat. A vegades van ves-tits de blanc, altres vegades de negre (normalment els més trapelles i cridaners), i van udolant igual que ho fan els llops al crit de “Papuuuuuu”. Aquest udol tant se’l pot escoltar mentre es puja pel telecadira de la Pala com quan es llisca per les pistes entre bosc.

 


 

Esquí nocturn i diversió

Al peu del telecadira de la Pala s’instal·la un “xiringuito” amb pica-pica, aigua, cervesa, brou calent i sessió DJ en directe. L’objectiu és que els Papus puguin reposar forces i que estiguin contents perquè no parin ni d’udolar ni d’esquiar.

 

 


 

Baixada de torxes

A les 7 del vespre és l’hora per a la baixada de torxes, un dels moments més fotogènics de la Nit. Des del punt més alt del telecadira La Pala comença la baixada dels esquiadors amb les torxes ja enceses. Els Papus van baixant armoniosament i en girs ben amples per la pista del funicular fins a la base de la Pala. Una baixada amb esquís màgica de viure, o veure.

 


 

Un bon sopar

A les 8 del vespre arriba l’hora de sopar. La festa es trasllada, ja sense esquís calçats, cap al Bar de Finestrelles on els Papus reposen forces de veritat amb un bon sopar d’amanida, graellada de carn, postres i beguda.

 

 


 

Focs d’artifici i a ballar!

I per acabar la festa dels Papus arriba el moment de la copa de cava i els focs d’artifici. Per acabar la festa? Ei, no! D’això res, la festa dels Papus continua encara un parell d’hores més, aquest cop dins del bar Finestrelles, que acaba esdevenint, i només per una única nit durant el llarg hivern de la Vall de Núria, en una veritable sala de festes d’alta muntanya, amb terrassa nocturna inclosa i tot de Papus ballant incansablement faci fred, nevi, faci vent o hi hagi nit serena i plàcida.

 

 

Així és la Nit del papu a Vall de Núria, un esdeveniment molt autèntic i molt recomanable de conèixer i viure en primera persona per a tothom que no conegui aquesta nit única i especial.

En resum, és la proposta d’esquí i après-ski de tot el Pirineu més divertida i que cap esquiador s’hauria de deixar perdre com a mínim un cop a la vida.

Per cert, és molt possible que un cop hàgiu conegut aquesta nit i ja aneu a dormir, de matinada us desperteu sobtadament perquè els Papus s’hauran ficat dins el vostre somni més profund i, molt seductorament i des de la llunyania, us reclamin de nou a l’udol de “papuuuuuuuu”...

Us hi animeu?

 

 


 

A saber

A la nit del Papu hi pot participar tothom prèvia inscripció a les oficines de l’Hotel de la Vall de Núria. Recomanable fer-ho amb antelació. Els menors de 18 anys han de fer-ho amb permís dels tutors legals o bé acompanyats per ells.

 


 

 

Quan?

Normalment es fa el penúltim dissabte de gener si les condicions meteorològiques són les adients.

S’acaba amb la sortida del darrer tren cremallera, d’horari especial, a les 12 de la nit.

 

Gener 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.