Port Ainé és històricament una estació volcada al 100% amb el Freestyle i la pràctica d'aquesta modalitat d'esquí i snowboard, ja que inaugurant-se a la temporada 2002/2003 va instalar el que era un dels primers Snowparks del Pirineu.
En aquella època San Miguel va apostar per realitzar esdeveniments com la San Miguel Snow Beer. Així mateix, Seat també va ser un dels primers patrocinadors del Park, veient aquestes importants empreses la incipient rellevància que tindria la nova instal·lació.
L'Snowpark de Port Ainé es troba a la zona mitja de l'estació (2.200 m). La seva ubicació cara nord assegura una qualitat i quantitat de neu excel·lent. Compta amb una extensió de 12.000 m2 en la que es diferencien tres línies de diferents nivells de dificultat, oferint una bona progressió i vàries alternatives per a que el rider pugui evolucionar de la millor manera.
Aquestes zones son la d’iniciació, la PRO i l’Street Line, que compten en total amb 8 salts i 17 mòduls.
La línia d’iniciació té 4 mòduls (Box ample de 4 metres, Box ample de 6 metres, Box pla-baixada 4 x 8 metres, Box pla 8 metres) i 4 salts (De 2 i 4 metres).
Per altra banda, la Pro compta amb 3 mòduls (Rail tub pla 6 metres, Rail pujada 8 metres, Rail baixada 12 metres) i 4 salts (De 6, 8, 10 i 12 metres).
L’Street Line, l’instal·lació més enfocada al jibbing , compta amb 10 mòduls, (Tub PVC pla de 5 metres, Tub polejump de 5 metres, Rainbow de 6 metres, Porteria tub de 6 metres, C box de 6 metres, Rail tub de 6 metres, Rail pla-baixada 2 x 6 metres, Tub pujada-baixada 2 x 6 metres, Tub baixada -pla 6 x 1 metres i Box modular 9 metres).
A més d’aquesta varietat de mòduls per practicar i mostrar els diferents trucs, un dels màxims reclams d’aquest snowpark és que presenta un remuntador propi, el Telesquí de Pla de l’Olla (220 m), paral·lel al park, amb una capacitat de 720 esquiadors/hora, i que permet optimitzar molt bé el rendiment en les rondes.
I com és manté aquest Snowpark? L’Snowpark disposa de 8 canons de neu artificial. Una vegada creada la neu, els shappers del Park han de treballar prèviament els diferents mòduls amb les màquines trepitjaneus, Park Bully 600. Gràcies a les feines realitzades en la confecció de la estructura bàsica dels mòduls a l’estiu amb moviment de terres, l’estalvi d’hores de màquina és considerable. Després els shappers han de retallar manualment els “kickers” i els mòduls per donar l’angle idoni de sortida i donar una seguretat òptima als riders.
Encara que de moment no es plantegen canvis o ampliacions de l’snowpark, si no mantenir el format, si es busca donar-lo més a conèixer amb proves i esdeveniments com el la passada Freenight. Actualment la seva acollida és molt bona entre riders locals i gràcies als clubs com l’AEP (Associació Esportiva Pallars) hi han cursets de Freestyle a l’estació pels més petits.
L’altre fet diferencial important de l’snowpark de Port Ainé és disposar d’un forfet exclusiu i molt econòmic que per només 16€/adults i 13€/infants.