932 041 041

Sentiu-vos miners per un dia a la mina de petroli de Riutort!

Voleu fer un viatge al passat i descobrir com s'extreia antany un dels materials més importants de l'actualitat, el petroli? La visita a la Mina de Petroli de Riutort, a Guardiola de Berguedà és una experiència molt interessant per a tots.

 

 

Aquesta mina, l'única d'aquest tipus a l'estat espanyol, es troba en un paratge apartat i de gran bellesa natural, el que la fa considerar un tresor amagat. Aquest indret fa milions d'anys es trobava sota el nivell de mar, per la qual cosa les restes dels éssers vius marins van acabar condensant-se al fons i sota la pressió va formar el petroli que es troba en aquesta mina.

Aquesta es va començar a explotar a principis del segle XX quan una empresa francesa va decidir extreure el seu petroli de forma manual.

 

En visitar una mina de petroli normalment es pensa que es veurà la cavitat però que ja no estarà activa. En la Mina de Petroli de Riutort encara es pot olorar i fins i tot veure el petroli caient per les parets de la gruta, en la seva forma més natural, sense processar.

 

 

Però a més de poder viure la sensació de trobar-nos a una mina de petroli i poder observar-lo i imaginar-nos com havia de ser el treball aquí, també podem trobar racons tan bonics com una cavitat de 100 m de llarg plena d'aigua, resultant de la humitat condensada de la muntanya, tancada per una presa construïda pels mateixos miners per evitar haver de treballar en mig de l'aigua.

 

Malauradament l'any passat es van aturar les visites a la mina pel perill de possibles desprendiments de roca. Actualment s'estan fent obres de millora a les instalacions per tal de poder-ne reanudar les visites en la màxima brevetat.

Per més informació truqueu a l'Oficina de turisme del Berguedà o al 608222525 o bé envieu un correu a [email protected]

Agost 04, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.