932 041 041

Arribarà el moment de tornar a gaudir d'aquesta festa, però mentrestant rebutgem la idea de passar un 23 d'abril sense llibres.

 

És per això que hem demanat als nostres seguidors que ens recomanin els seus llibres preferits sobre la muntanya, l'esport, la natura... Esperem que les seves propostes us reconfortin en aquest dia!

 


 

El més recomanat: 3 nits de Torb i 1 de cap d'any, Jordi Cruz
Sinopsi: 3 nits de torb i 1 Cap d'Any és un relat intens de l'episodi de torb que assolà el Pirineu, de forma terrible i sobtada, els darrers dies de l'any 2000. El vent, la neu i una baixada brusca de les temperatures provocaren la tragèdia de muntanya més important que es recorda al Pirineu català. Diversos grups d'excursionistes s'hi trobaren atrapats, sobretot al voltant del cim del Balandrau. Amb un ritme àgil i viu que atrapa el lector, aquest llibre és la narració, hora per hora, d'aquells dies i les seves nits.

 


La filla de la neu, Núria Esponellà
Sinopsi: L'Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Vall de Núria, i la Joana, una cambrera que acaba fent de professora d'esquí, es coneixen a gairebé dos mil metres d'altitud, quan els «homes del tren» de la FMGP (Ferrocarriles de Montaña en Grandes Pendientes) estan construint l'obra d'enginyeria amb més metres d'altitud de tota la Península Ibèrica. Tot va bé, encara que en un moment determinat la guerra trenqui la placidesa relativa de les seves vides. Més tard, als anys 40, la Joana fa una travessa pels Pirineus que la porta fins a límits desconeguts.

 


Córrer per ser lliure, Núria Picas
Sinopsi: Campiona del món de la Ultra Trail World, Núria Picas s'ha convertit en un referent per a esportistes, amants de la natura i tota mena de persones que admirin l'esforç de superació. En aquest relat en primera persona, emotiu i emocionant, narra el seu recorregut esportiu des de la seva filosofia de vida, basada en la perseverança, la mentalitat positiva i la força de voluntat per superar obstacles. Una esportista compromesa i un exemple de passió i seny davant els grans reptes.

 


Esquiar amb els peus, Carlos Guerrero
Sinopsi: A Esquiar amb els peus trobarem qüestions al marge de la tècnica, com les sensacions amb les quals s'obtenen bons resultats o la manera de concentrar adequadament per executar els moviments en qualsevol circumstància. Carlos Guerrero ens proposa interessants consells, nascuts de la seva experiència i, sobretot, uneix tècnica, pedagogia i percepció per animar els esquiadors, novells o experimentats, a gaudir dels seus descensos al complet; per dins i per fora.



Summits of my life, Kilian Jornet
Sinopsi: El rècord de la doble consecució de l'Everest, l'últim dels cims que formen l'aventura Summits of my Life, és una ta en la història de l'esport de muntanya i ha motivat una impressionant onada d'estima popular i admiració cap a Kilian Jornet arreu del món. La clau de l'èxit és l'essència de Summits: treball en equip, esperit de superació, respecte a la natura i uns valors humans que, des del principi, han posat ales als peus de Kilian.

 


La Crida Salvatge, Jack London

Sinopsi: Aquesta novel·la breu d'aventures tracta d'un gos domesticat anomenat Buck que recupera els instints primitius després d'una sèrie de successos que li passen quan el fan treballar arrossegant un trineu al Territori de Yukon, durant la febre de l'or de Klondike, època en què els gossos de trineu es venien a preus molt elevats.

 


Ullal Blanc, Jack London
Sinopsi: Ullal Blanc és una novel·la complementària (com un reflex temàtic) de la novel·la La Crida Salvatge. La major part de la novel·la està escrita des del punt de vista del protagonista llop, que permet explorar la manera com els animals veuen el seu món i com aquests veuen els humans. Ullal Blanc examina el violent món dels animals salvatges i l'igualment violent món dels humans.

 


Maleïda - L'Aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto, Bernat Gasull i Roig
Sinopsi: Verdaguer va trepitjar el Pirineu, de cap a cap i a peu, per escriure el que potser seria el seu millor i més admirat poema, Canigó. Al llarg del trajecte va recollir l'experiència en unes llibretes que Bernat Gasull ha exhumat amb paciència de filòleg i excursionista. Ha resseguit, també, altres dietaris i cròniques d'alpinistes, ha explorat fotografies i mapes des del més antic fins a les imatges de satèl·lit de Google Earth. El resultat és el relat de l'apassionant viatge del poeta en intentar assolir l'Aneto i la proposta per qui avui vulgui fer el cim seguint les instruccions de Gasull

 


Muntanyes maleïdes, Pep Coll
Sinopsi: Així comença Pep Coll el seu viatge per la fantasia i l'humor dels habitants de les valls pirinenques. De les boques esdentegades dels últims vells del Pirineu, l'autor ha escoltat més de 150 històries fabuloses d'esllavissades de neu i de barrancades de fang, d'homes-llop i de dones-pantigana, de morts que tornen de l'altre món i de vius que emigren cap a les ciutats.

 


3000's del Pirineu, Luís Alejos
Sinopsi: La guia consta d'11 capítols que descriuen els itineraris d'ascens als 217 tres mils censats ara a la serralada pirinenca. Cada un d'aquests apartats es divideix en dues seccions: aproximació per les valls i vies que condueixen als cims.

Les 93 rutes d'accés a refugis o cabanes i els 414 itineraris dels tres mils principals i secundaris, ofereixen un total de 507 descripcions. Aquesta documentació possibilita, a més d'assolir els cims més rellevants de Pirineu, realitzar magnífiques travesses circulars al voltant dels 11 massissos.

 


La febre del cim, Jon Krakauer
Sinopsi: Jon Krakauer ens guia pas a pas des de Kathmandu fins al sostre del món, destria els errors dels infortunis i ofereix una versió apassionada del que alguns han vist com la venjança de l'Everest. Quan Jon Krakauer va arribar al cim de l'Everest a primera hora de la tarda del 10 de maig de 1996, feia cinquanta-set hores que no dormia i arrossegava els efectes de la manca d'oxigen. I quan va iniciar el descens, a 8.848 metres d'altitud, una vintena de companys encara s'esforçaven per fer el cim, sense adonar- se que el cel s'havia començat a ennuvolar. Els membres d'aquella expedició comercial havien pagat una fortuna per coronar l'Everest, i alguns, posseïts per la febre del cim, ho van pagar amb la vida.

 


Tocant el buit, Joe Simpson
Sinopsi: El llibre narra un esgarrifós drama viscut per dos joves muntanyencs durant una escalada en els Andes. La història és real: tot el que compta Joe Simpson va ocórrer de veritat, però, la intensitat del relat supera el que possiblement s'atrevís a inventar la majoria dels autors de ficció. L'escriptura de Joe Simpson posseeix tota la força de la millor ficció narrativa, i el resultat desborda les fronteres de l'anomenada "literatura de muntanya": és un llibre sobre l'esperit de l'home i les forces vitals que ens impulsen.

 


Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i gel
Sinopsi: Aquesta novel·la ens presenta la història de dotze alpinistes que s'enfronten a l'repte d'escalar la muntanya més alta de l'món, l'Everest (Sagarmatha en nepalès). Solament la muntanya coneix la resposta sobre qui arribarà al seu cim. I només la muntanya pot donar la volta a la destinació d'uns o altres en qüestió de dies.

 


El guia suís, Antonio Jesús López Conesa
Sinopsi: Fets històrics i entorns geogràfics molt genuïns són el marc que els Alps suïssos ofereixen per sustentar aquesta història, sens dubte, apassionant, on l'amor i l'aventura es conjuguen de manera deliciosa. Com a lector, aniràs recorrent situacions diverses a través de canvis constants de lloc i de temps, flashbacks continus, on personatges històrics com Albert Einstein, Herman Hesse o Jean Piaget, entre d'altres, compartiran vivències i converses úniques amb el guia suís, que mitjançant els seus pensaments i idees més profunds, t'aportaran regals únics en forma de conceptes subtils plens d'essència.

 


Les vuit muntanyes, Paolo Cognetti
Sinopsi: Pietro i en Bruno forgen una profunda amistat, però, amb els anys, els camins dels dos amics se separen... Qui dels dos haurà après més de la vida? El que ha recorregut les muntanyes de tot el món o el que només ha pujat al cim més alt? Una novel·la d'aparent senzillesa narrativa, que planteja una profunda reflexió sobre l'amistat, la solitud, les aspiracions, les expectatives vitals i les relacions paternofilials. Un viatge vital que ens parla de la necessitat d'escapar-se a la naturalesa, en constant recerca d'un camí que dugui a la pròpia identitat.

 


Què farem, Què direm?, Pep Coll
Sinopsi: La majoria de les cases bones del nostre Pirineu shavia enriquit gràcies a lactivitat dels minairons. Amb l'abandó dels pobles, aquests follets van a parar al Museu Etnològic, acompanyats dels estris del camp. En una visita al museu, la Bet descobreix el canut dels minairons i decideix robar-lo. Però més que d'un robatori, es tracta del rescat de milers de presoners.



Nascuts per córrer, Christopher McDougall
Sinopsi: A la recerca d'una resposta, Christopher MacDougall es troba amb la tribu dels millors corredors de llarga distància de l'món. Aïllats pel terreny més abrupte d'Amèrica de Nord, els misteriosos tarahumaras dels barrancs de Mèxic són els guardians d'un art perdut. Durant segles han seguit tècniques que els permeten córrer centenars de quilòmetres sense descans i perseguir des d'un cérvol fins a un maratonià olímpic i gaudir-ne. Amb enginy i saviesa, MacDougall va dels laboratoris més avançats de Harvard a les valls assolellats i els pics nevats on cada vegada més corredors empenyen fins al límit seus cossos.

 


Rutes amb esquís, Pirineu Català i Andorra, Carles Lluch Manel Broch i Pito Costa
Sinopsi: Primer tom d'una sèrie de volums dedicats a l'esquí de muntanya al Pirineu català i andorrà, dins de la col·lecció de «Rutes amb esquís» de l'editorial Prames. Són 69 recorreguts (ascensions, travessies, circuits, altes rutes) per alguns dels racons més espectaculars de l'Pirineu lleidatà, en un ampli entorn del voltant de Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, des de la Noguera Ribagorçana fins a La Bonaigua, deixant a nord la Vall d'Aran i l'Alt Pirineu.

 


 

Gràcies a tots i totes les que ens heu enviat les propostes d’aquestes lectures!

 

Abril 20, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.