932 041 041

La Molina, l’estació referent en esport adaptat

La Molina s'ha convertit en un referent en la inclusió de persones amb discapacitat a l'àmbit esportiu, promovent la pràctica esportiva dels esports d’hivern com una eina d'integració social i fomentant l'accessibilitat a l'entorn natural.

Des de fa 15 anys, La Molina uneix forces amb l’associació Play&Train per disposar d’un centre d’esport adaptat referent a tot l’estat. Les seves instal·lacions van ser premiades l’any 2009 pel seu model d’accessibilitat per Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS). Així doncs, el centre també és referent a nivell mundial en matèria de disseny i funcionalitat en instal·lacions esportives avançades. 

 

Amb la col·laboració de la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina ha adequat les infraestructures de l’estació per fer-les més accessibles i ha obtingut el distintiu de l’Agència Catalana de Turisme com a estació impulsora de l’esport i el turisme adaptat. 

 

Des de La Molina, treballem temporada rere temporada per adaptar-nos a totes les necessitats dels nostres esquiadors i esquiadores. Algunes de les millores en les infraestructures que ja hem implementat són l’adequació de les entrades als telecadires o la instal·lació de la cinta adaptada a la pista de debutants, El Bosquet, amb més amplada i una barana per garantir un millor equilibri i seguretat.  

 

Juntament amb Play&Train, volem que tothom pugui gaudir de l’esquí, la neu i un entorn immillorable, per això oferim múltiples serveis per practicar l’esquí. Les modalitats que hi trobareu son molt diverses i s’adapten perfectament a qualsevol condició física. Les opcions van des de l’ski kart, el mono-ski o dual-ski fins a l’esquí amb discapacitat visual, passant pel tàndem o l’esquí amb tres o quatre punts de suport. 

 

 

Podreu trobar el centre d’esport adaptat a peu de la pista del Bosquet, accessible per a tothom i al costat de diferents places d’aparcament adaptades. El centre ofereix classes d’esquí adaptat amb equips específics i personal capacitat per assistir els usuaris amb discapacitat. 

 

A més a més, el nostre compromís amb l’esport adaptat, va més enllà del centre gestionat per Play&Train. Creiem que l’esquí adaptat també ha de tenir un lloc al nostre calendari de competicions, per això, des de 2002, La Molina acull l’esquí d’alta competició a les seves pistes. Des de llavors, destaquem fites esportives com els Campionats del Món IPC d’Esquí Alpí l’any 2013, els  Mundials de Para Snowboard IPC l’any 2019 o el FIS Para Snow Sports World Championships celebrats al març de 2023, on l’estació va ser la seu de les proves de snowboard. 

 

 

L’objectiu que tenim a La Molina és que qualsevol persona pugui venir a passar un bon dia a l’estació, sigui quina sigui la seva condició física, per això el canvi constant és el que ens caracteritza. Treballem per adaptar-nos i oferir els millors serveis perquè cap limitació física sigui un impediment per a ningú.

Febrer 15, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.