932 041 041

Guia pel turisme sostenible a La Molina

Sabeu què és el Turisme Sostenible? No són paraules buides, és una altra manera de viatjar amb consciència, a un altre ritme: respectant, gaudint i estimant el lloc que visites. Són tres boniques paraules que podeu interioritzar quan estigueu descobrint La Cerdanya, i que a part d’enriquir la vostra visita ajudaran a preservar i donar suport a la comarca. Aquí els paisatges i la natura formen part de la vida.

Foto: Prat del Cadí

 

Viure de manera sostenible i en harmonia amb l’entorn està arrelat i és un element essencial per a un viatge responsable. En aquest post podreu entendre aquest estil de vida i descobrir una manera de viatjar pensant a cuidar el planeta i el territori que visitarem.

  

Més enllà de grans definicions, el turisme responsable o sostenible seria aquell turisme que segueix uns principis bàsics:

●      Té una petjada ecològica mínima per al planeta.

●      Permet que els recursos naturals i culturals dels territoris es conservin per poder seguir sent utilitzats en el futur, i continuïn reportant beneficis a la població.

●      El desenvolupament turístic es planifica i gestiona de manera que no causi problemes ambientals o socioculturals seriosos.

●      La qualitat ambiental es manté i es millora.

●      Els beneficis del turisme es reparteixen àmpliament entre tota la societat.

 

Font: Fundació Sigea

 

 


Consells per visitar de manera sostenible La Molina

 

 1. Utilitza poc el vehicle privat i, en acabar el viatge, compensa la teva petjada. Valora arribar a La Cerdanya amb transport públic. En cas que no sigui possible, un cop estiguis al territori prioritza els desplaçaments a peu, amb bicicleta, a cavall...o amb transport públic o col·lectiu.


2. Tria empreses certificades pel seu compromís amb l’entorn, i utilitza establiments locals per allotjar-te. La Molina per exemple, demostra el compromís amb la sostenibilitat i està reconeguda amb distintius de qualitat i bona gestió

 

3.Minimitza el teu consum de recursos, i deixa el medi tal com t’agradaria trobar-te’l. Pots fer-ho utilitzant envasos reutilitzables, o recollint sempre la brossa que puguis generar.


4. Compra i consumeix productes de proximitat, productes locals i tradicionals de la comarca. Pots assegurar-te de la seva autenticitat gràcies a l'Associació Agroalimentària de Cerdanya, formada per  productors de la comarca. 

 

5. Retorna la felicitat que t'ha aportat el viatge. Pots fer voluntariat a La Cerdanya o cuidar l'entorn que has visitat; Si trobes brossa que no és teva, sempre pots recollir-la i depositar-la als nostres contenidors.

 

6. Dóna suport als petits comerços amb un Follow, Like o una bona review. És gratis!
 

El nostre viatge sempre tindrà un impacte, i podem fer que sigui positiu.

 


 

Plans sostenibles a La Molina:

 

 

Nordic Walking al Parc Natural del Cadí Moixeró

Tan simple com incorporar uns bastons a l'activitat de caminar, el Nordic Walking ofereix a les persones amoïnades per la seva salut una manera fàcil i divertida de gaudir d'un nou estil de vida actiu i saludable.

 

 

Circuit d’interpretació de la fauna salvatge

La nova ruta d'Interpretació de la Vida Silvestre és un circuit circular que s'ha de fer a peu, pensat per a famílies i totes les persones interessades en la naturalesa de La Molina.

 

 

Travessa Cavalls del Vent

Si estàs en bona forma t'encantarà esteitinerario circular que recorrie llocs de gran bellesa natural i paisatgística de les serres de la Tosa, el Moixeró, el Cadí i el massís de l'Pedraforca (a les comarques de Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell).

 

 

 

 

Abril 28, 2022

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.