932 041 041

Per què tants grups escolars trien Vallter 2000?

 Vallter s’ha especialitzat en paquets a mida per a grups amb diferents opcions en preus, allotjaments i activitats après-ski

Cada hivern desenes d’escoles, instituts d’educació secundària o equips de treball d’empreses trien Vallter per realitzar-hi cursos a mida d’alguna modalitat d’esports d’hivern. Entre els motius hi ha un forfet molt econòmic o les activitats après-ski que s’organitzen en forma tallers específics. Però hi ha més motius. Els voleu saber?

Dimarts 3 d’abril vam estar a Vallter per seguir les activitats que alumnes i professors de l’escola Vedruna de Palamós tenien concertades a l’estació. L’esmentat grup, com tant altres que opten per Vallter per a les seves activitats esportives d’hivern, van seguir un programa de formació de dos dies de durada. Aquest programa incloïa classes d’esquí i snowboard per a alumnes de diferent nivell durant el matí, mentre que a la tarda tenien programades altres activitats a la vall.

 

 

Perquè Vallter i no una altra estació?

Però, perquè l’escola Vedruna de Palamós i tantes altres trien Vallter per a aquestes activitats? Quines són les seves “armes de seducció” per ser competitius davant altres estacions? Com s’ho han fet per especialitzar-se o per oferir productes tant a mida?

La professora d’educació física de l’escola Vedruna de Palamós, Pilar Falgàs, va explicar que “hem escollit Vallter perquè és l’estació d’esquí que ens queda més a prop” i també va comentar que per part del personal de l’estació, de les escoles d’esquí i del lloguer d’equips i de l’hotel on estaven allotjats (en el seu cas en un hotel de Setcases) “ens sentim especialment molt ben acollits i molt cuidats”.

 

 

Falgàs va remarcar que per al centre escolar és molt important que des de la mateixa estació d’esquí hi hagi un tracte de proximitat i confiança que permeti fluïdesa i rapidesa en els avisos per imprevistos. Va posar l’exemple de la necessitat d’ “advertir amb suficient antelació els impre- vistos meteorològics que obliguin a tancar l’estació”. La professora de l’escola de Palamós recordava, amb certa resignació, algunes “experiències no gaire bones en algun altre lloc per temes com aquest”. En una estada de formació de dos dies, el supòsit d’haver de renunciar-ne a un, o a tots dos, per mal temps no és una opció que es puguin permetre. De fet, i segons va adme- tre, aquest any el grup va haver de canviar dues vegades la data d’inici de l’estada per qüestions meteorològiques. “Una altra estació potser no ens ho hauria posat tan fàcil” matisava sobre aquesta qüestió.

 

Sobre el tracte que reben de les escoles d’esquí que operen a Vallter 2000 també en vam poder parlar amb tres dels monitors d’escoles que habitualment operen a l’estació.

 

Els monitors hi diuen la seva

Jaume Vila, professor de l’escola Guies Nord-Sud, de Camprodon, va manifestar que un dels motius principals és el per al fet que “Vallter té un forfet molt econòmic” i que una altra de les motivacions que fan que molts es decantin per l’estació de la Vall de Camprodon “és pel fet que ofereix un espai molt controlable i acollidor, ideal per a l’ensenyament i la progressió de l’esquí”. En aquest sentit, el de l’espai controlable, també hi coincidia Anna Gamell, professora de l’escola d’esquí Bastiments Aventura. Per Gamell Vallter és una estació que ho facilita molt pel fet que “totes les pistes i tots els remuntadors conflueixen en un mateix punt”.

 

 

Gabriel Félez, de l’escola d’esquí i snowboard Alta Vall del Ter, un dels punts forts d’aquesta es- tació és que “tant les pistes com els remuntadors permeten un aprenentatge inicial i una progressió ben esglaonada”. Félez hi afegia que pels debutants “la zona ofereix una cinta transportadora i una pista llarga, que després permet progressar cap a un primer teleesquí de desnivell suau i un segon teleesquí d’una mica més de dificultat”.

Félez va desglossar un a un els passos que segueixen en la progressió i explicava que “un cop superades les pistes verdes del Pla de Morens, els alumnes fan el salt a la zona de Barquins i el Clot, on el telecadira i els teleesquís permeten l’accés progressiu en dificultat cap a pistes blaves i vermelles de manera còmoda”.

 

 

Àmplia oferta d’allotjaments en preus i tipologies

Però no tots els motius pesants en la decisió d’optar per l’estació setcasina són els serveis a pistes. L’economia, explicàvem més amunt, és un dels motius més importants, així que si a un preu as- sequible del forfet encara hi afegim un ampli assortit d’allotjaments que s’adapten a totes les neces- sitats i preferències, és el que fa que l’opció Vallter passi pel davant de moltes altres destinacions.

Així ens ho va corroborar Jaume Gamell, professor de l’escola Bastiments Aventura. Per a aquest monitor l’oferta d’allotjaments és molt àmplia ja “que pots escollir entre un autèntic refugi d’alta muntanya, un hostal a peu de pistes, hotels de diferents categories a Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars o a Camprodon” als quals encara cal afegir, ens detallava, opcions com “cases de colònies o campings”. En aquest sentit les opcions per escollir són tan extenses en nombre d’establiments com pels diferents pobles de la Vall de Camprodon on hi ha opcions d’allotjament.

 

Activitats après-ski

I finalment cal admetre que actualment les escoles ja no només busquen l’esquí o els esports de neu com a activitat central, ja sigui per un dia, per dos o per a una setmana. Ara, també, es valora especialment el que es coneix com a activitats après-skí.

En aquest àmbit Vallter torna a ser un destí amb molts atractius i al·licients per a grups escolars. Anna Gamell ens detallava que “després de dinar al restaurant de l’estació els alumnes tenen dues hores per posar en pràctica els coneixements adquirits durant les dues hores de classe d’esquí. Tot seguit ja baixen cap a la Vall per fer activitats après-ski”.

Tant Anna Gamell com Jaume Vila coincideixen en desglossar que les activitats après-ski a la Vall de Camprodon passen “pels quads, tir amb, curs d’orientació en muntanya o l’escalada, en rocòdrom, entre altres”. Les possibilitats que ofereix la Vall de Camprodon en aquest sentit “són molt grans”, concloïa Vila.

 

 

Descobreix com és un dia a Vallter 2000 de la mà dels escolars que han visitat Vallter 2000

 

 

Moltes gràcies per enviar-nos els vostres videos i confiar en nosaltres!

Abril 24, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.