932 041 041

La Mare de Déu de Núria va ser trobada per uns pastors amb l'ajuda del seu bestiar a la Capella de Sant Gil. Aquesta troballa no va ser l'única en aquestes circumstàncies, per això van aplegar totes aquestes mares de Déu sota una mateixa data de festivitat, el 8 de setembre és quan se celebra el dia de les mares de Déus Trobades.L

 Una mica d'història sobre la Verge de Núria

Una nit de juliol d'ara fa cinquanta anys, la Mare de Déu de Núria va desaparèixer del seu santuari ,fent dissipar la tranquil·litat i deixant un buit al santuari pocs dies abans de la seva coronació canònica. La coronació es va realitzar de totes formes amb una còpia de guix. Què havia passat? Es tractava d'una reivindicació d'un moviment catòlic i un acte antifranquista en plena campanya "Volem Bisbes Catalans".
El que aquest grup d'antifranquistes volien era, per una banda, que només nomenessin bisbes catalans per a totes les diòcesis de Catalunya, i per l'altra, el retorn de l'abat de Montserrat exiliat a França, Aureli Maria Escarré, així com la dimissió de l'arquebisbe de Barcelona, Marcelo González Martín.
Va ser cinc anys més tard, el gener de 1972, quan va reaparèixer la Mare de Déu de Núria al seu santuari. No era una data qualsevol, sinó que la verge va retornar a casa el dia en què Narcís Jubany esdevenia bisbe de Barcelona.


 

La festivitat de la Mare de Déu

El 8 de setembre és el dia en què se celebra l'onomàstica de les mares de Déus trobades, per tant, la festivitat de la Verge de Núria.
El dia se celebra amb un concert a la basílica i una missa solemne. A més, Núries de totes les edats s'apleguen per carregar a les seves espatlles la Mare de Déu de Núria durant la seva processó, fent-li d'aquesta manera un homenatge.




Ara que tothom està informat, esperem que no falti ningú a celebrar la festivitat a Núria!

Agost 11, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.