932 041 041

Seguim amb la nostra sèrie Neu per a tots! visitant una de les estacions d'esquí més accessibles, per pròximes a Barcelona, ​​del Grup Ferrocarrils De la Generalitat, FGC. Segur que coneixes la Molina, una de les més conegudes pistes del Pirineu oriental a la província de Girona.

 

Sabies que La Molina ha rebut el certificat de l'Agència Catalana de Turisme de "Equipament de Turisme Familiar"? A nosaltres, com a especialistes en els serveis per a famílies, no se'ns ha passat de llarg i volem destacar aquesta estació per:

- Les activitats per als més petits al Jardí de neu i la seva ludoteca que durant els caps de setmana compta amb un programa d'animació propi i adaptat perquè els més menuts aprenguin a esquiar.
- Les noves tarifes de forfets familiars, els descomptes per a nens i júnior fins a 25 anys, els packs combinats, i altres ofertes perquè tots sense excepció puguem gaudir de la neu.
- El Centre d'Esports Adaptat (CEA) un nou servei que ofereix alternatives com el passeig amb un esquí en tàndem, perquè les famílies que tinguin entre els seus membres algun membre amb discapacitat física o psicològica, puguin accedir a les sensacions de l'esquí.

 

 


Nosaltres, vam enviar a dos pares amb els seus dos fills en un dels caps de setmana de més afluència a complir una missió: estrenar-se amb els esquís i gaudir de la neu a tope! A més de les òptimes condicions meteorològiques, aquest mateix cap de setmana es celebrava el Carnestoltes i la trobada de constructors d'iglú l'Associació Ohmaiglú. Em consta que molts de vosaltres vau estar per allà també i fins i tot vau passar la nit ...

 

L'estació organitza activitats programades per a diferents tipus de públic cada cap de setmana I no només per a esquiadors ! Tens un amic amb una casa allà? Doncs estàs de sort.

 

Com arribar a la Molina des de Barcelona

La Molina és una estació molt concorreguda, pel que el seu parc hoteler sol estar complet durant la temporada de neu. Impossible trobar un allotjament per quedar-se el cap de setmana si no ho reserves amb antelació. Per treure'ns el cuquet d'esquiar, ens plantegem una visita anada / tornada en el mateix dia. El trajecte en cotxe des de Barcelona dura 2 hores si no agafes trànsit dens ni caravana. Objectiu: programar a la perfecció la nostra escapada.

Per altra ocasió ens va cridar l'atenció que també pots accedir amb el Skitren comprant un pack que inclou viatge en tren des de Barcelona, ​​bus intern d'enllaç amb les pistes i forfet. Ho heu provat?

Consells per evitar caravanes i cues

Nosaltres, després de l'experiència i perquè la jornada sigui un èxit, podem donar diversos consells per evitar caravanes i cues.

  • Compra a la bestreta el forfet recarregable i així podràs carregar directament des de l'aplicació evitant cues. A més és molt més ecològic!
  • Baixa't l'App per tenir info actualitzada de l'estat de les pistes
  • Si vas un cap de setmana, tria el dissabte per evitar caravanes diumenge
  • Sal com a molt tard a les 6h30 de Barcelona per ser al pàrquing abans de les 9h
  • Si llogues el material a la Molina, intenta arribar abans de les 10h a les oficines de lloguer per evitar les hores puntes on es munten cues.
  • Deixa el material d'esquí abans de menjar i dedica't a altres activitats a la tarda, evitaràs les possibles cues de devolució!


Vistes panoràmiques des del Telecabina Alp2500

Un cop aparcats, equipats i amb el forfet enganxat comença la diversió! El dia es va aixecar més obert del que esperàvem, per la qual cosa immediatament després de devorar un gran esmorzar a la cabanya / cafeteria, ens vam pujar a Telecabina al pic més alt de la Molina per admirar les vistes.

 

  

 

Impressionant, quan arribes dalt i tot canvia. A la muntanya regna el silenci i la neu, les persones ens fem molt petites. Em vaig quedar amb ganes de pujar al Refugi Niu de l'Àliga amb la màquina trepitjaneu. Però els nens i els pares volien esquiar! Des de dalt hi ha una baixada per pistes blaves i un tram de vermella, de manera que només van baixar els pares (aquests serien els seus 10 minuts de glòria).

 

 

 

 

La resta vam baixar amb els nens en telecabina i esperem a la zona lúdica on pots divertir de valent amb un dels més trepidants tubbings de Catalubya. A peu de pista, pots accedir amb un telecadira a diverses pistes verdes ideals per aprendre a esquiar. Són amples i amb poc pendent, de manera que no trobaràs dificultat per entrenar-te amb els nens.

Per als que ja tinguin una mica més de nivell, us recomanem provar el Eslàlom Motion, una nova i innovadora instal·lació que recrea una pista de carrera professional amb banderes per sortejar i comptador de temps. És molt divertida ia més podràs guanyar una gravació en vídeo de la teva baixada.

 

Una excursió amb raquetes

 

 

Per als que prefereixen com jo, gaudir de la neu en "slow" ... us recomano fer una Ruta d'interpretació de la fauna en raquetes amb un guia de muntanya.

 

 

 

Pots contractar la visita al Parc Aventura, a partir de dues persones es munten grups i la sortida pot adaptar-se a les condicions físiques de cada grup.

En la nostra sortida vaig descobrir la diferència entre els pins rojos i negres i com detectar amb la seva presència quan estem pujant d'altitud. També vaig conèixer un temible fong devora pins i a un simpàtic ocell fuster, treballador i fidel fins a la medul·la, obsessionat per construir el millor niu i així aconseguir aparellar-se amb una femella ... ai ... la natura

Aventura als arbres

Si has seguit els nostres consells i retornat els esquís abans de menjar per evitar cues, no pots deixar de provar un dels primers parcs d'aventura als arbres a Espanya. Es tracta d'un circuit completament segur i adaptat per als nens a partir de 4 anys.

 

 

 

Els recorreguts proposats tenen la mateixa senyalització de les pistes: del verd al vermell. Nosaltres vam provar el circuit blau i vam poder gaudir tant nens com adults de l'adrenalina de travessar ponts tibetans entre els arbres, llançar-se en tirolines i fins escalar una miqueta. Un plaer per estirar després de l'esquí i gaudir de l'entorn ... vam tenir a més la sort que ens va començar a nevar.

En resum, un dia sap a poc a la Molina, però nosaltres ho vam saber aprofitar molt rebé. I per això us recomanem que no us perdeu:

1. La pujada en telecabina
2. Baixar per la pista d'eslàlom Motion
3. Velocitat sense esquí amb el tubbing
4. L'excursió amb guia de muntanya amb raquetes
5. El circuit d'aventura als arbres
6. La pista de gel.


Tot això i molt més a la pàgina web de La Molina.cat

 

I ara us toca a vosaltres, Quina és la vostra experiència a La Molina? Algun lloc per dormir amb a tribu que ens recomaneu? Un restaurant ric? Una activitat o pla que us hagi encantat?

 

Una crònica de Mammaproof 

Febrer 02, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.