932 041 041

El Caragol Tour 2018 comença a Port Ainé

L’acte es va celebrar el dilluns 12 de març a la mateixa estació d’esquí i va reunir representants de diferents sectors econòmics del Pallars Sobirà.

 

 

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) organitza cada any un tour per diferents pobles i ciutats que té per objectiu presentar l’aplec pel territori i fer-ne difusió. Aquest any la primera visita del tour no ha estat en cap poble ni ciutat, sinó en una estació d’esquí, en aquest cas a Port Ainé, en un acte celebrat el dilluns 12 de març a l’Hotel de la mateixa estació d’esquí.

L’Aplec del Caragol és l’esdeveniment gastronòmic més important de Catalunya i no oblidem que, a les estacions d’esquí, d’uns anys cap aquí, la gastronomia ha guanyat molt pes entre l’oferta dels restaurants a pistes. Així doncs, en el cas de Port Ainé, la finalitat podria molt ben ser promocionar aquesta festa i a la vegada el producte en si mateix a les estacions d’esquí.

Xavier Bigordà, director de lestació d’esquí de Port Ainé, va destacar que “quan ens van plantejar fer aquest acte promocional a Port Ainé no vam dubtar ni un moment en acollir-los. Pensem que l’Aplec del Caragol és l’esdeveniment gastronòmic més important de Lleida i nosaltres, d’alguna manera, hi hem de ser”.

 

 

De fet, Bigordà, va recordar que a les estacions d’Skipallars, Port Ainé i Espot Esquí, en els darrers anys s’han promocionat els tastos dels productes de proximitat, com ara els formatges, els caragols, els embotits o els vins i el “tast de caragols l’hem de continuar potenciant perquè és un dels que més acceptació està tenint”.

Ferran Perdrix, president de la Fecoll, va assenyalar que “amb aquest acte que celebrem a Port Ainé apostem per la proximitat, tant en l’aspecte del producte com del territori”, a més de fer veure que “Lleida és el mateix que dir producte de qualitat i de proximitat”. Per Perdrix Lleida és un territori en el qual “hi podem trobar horta i caça, pla i muntanya”, destacant que d’aquesta manera “aconseguim sumar sinergies i fem que des de l’aplec es doni a conèixer el territori mentre el territori ens ajuda a fer aplec”.

 

 

Per al president de la Fecoll el dinar gastronòmic celebrat a 2.000 m d’altura, al restaurant de l’hotel de Port Ainé, i per tant en un entorn de natura, neu, esport i esbarjo, es demostra “com podem finalitzar una jornada d’esquí amb una activitat gastronòmica que a la vegada és tant alternativa com complementària”. En aquest sentit va recordar que LLeida està oferint un producte de proximitat de qualitat excel·lent i n’ha recordat pro- ductes com l’oli, els formatges, els vins, la vedella o la caça, entre altres.

 

 

Per tot plegat, dilluns van oferir la degustació del menú Caragol Tour, cuinat amb productes del territori, amb un producte estrella que és el caragol però també complementant-lo amb els altres productes del territori, amb creativitat i autenticitat, des dels aperitius pica-pica fins a les postres o la beguda, i tot servit pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida en l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu, on es troba ubicat Port Ainé.

 

 

Al Caragol Tour de Port Ainé hi van assistir unes 70 persones, entre els quals representants dels sectors de la restauració i hoteleria, esports, oci i institucions de la comarca, com ara el Consell Comarcal del Pallars Sobirà o de diferents ajuntaments de la comarca.

L’Aplec del Caragol de Lleida es considera la festa gastronòmica més important de Catalunya, per la qual poden passar més de 200.000 persones. S’organitza a finals de maig i durant 3 dies es consumeixen més de 10 tones de caragols. A l’Estat se la considera Festa d’Interès Turístic i a Catalunya Festa Tradicional d’Interès Nacional.

 

Ivan Sanz Tusell

Març 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.