932 041 041

Les dones de Boí Taüll

El món de la neu continua relacionant-se, erròniament, amb un món d’homes. La muntanya és un entorn dur on treballar-hi, les temperatures són molt baixes a l’hivern i a vegades s’han de suportar forts temporals. No obstant, això no vol dir que només els homes siguin capaços de fer-ho. Per descomptat, les dones també poden!

A l’estació de Boí Taüll hi trobem dones que ho donen tot per fer funcionar la nostra estació: personal de neteja, administratives, del servei mèdic, entre moltes d’altres. Cada una d’elles ens explica com ha estat el camí per fer-se un lloc en el seu sector i com se n’alegren de què, cada cop més, hi hagi un percentatge més elevat de dones a les estacions.


En aquest post volem donar visibilitat i reivindicar les dones de l’estació que són peces clau i sense les quals no podríem gaudir de la Boí Taüll. Us en presentem algunes!

 


TERESA ORTEGA - Receptiu de l'estació

 

 

Porta cinc anys treballant a l’estació de Boí Taüll com a receptiu de l’estació. Abans havia treballat en vendes i serveis, sempre en atenció al client. Després de muntar una empresa d’emmarcació artesanal es va traslladar a la vall on va entrar al mon del turisme treballant en la recepció dels hotels que eren de l’estació.

 


NÚRIA GORCHS - Lloguer de material

 

 

La Núria treballa a l’estació com a responsable del servei de lloguer de material de Boí Taüll. Fa 14 temporades que està treballant a l’estació i va venir fugint de la ciutat, buscant aires nous. Anteriorment treballava en el sector privat, en una oficina com a tècnica de medi ambient.

 


KAROL ÁLVAREZ - Remuntera

 

 

La Karol fa més de 20 anys que trepitja la neu de Boí Taüll. Va començar a treballar de remuntera la temporada 2000-2001. Després de viure molt temps a Donostia en diverses feines (magatzem, secretaria, dependenta) va decidir venir a la Vall de Boí buscant viure i gaudir de la muntanya.

 


ITSASNE GÓMEZ DE SEGURA - Remuntera

 

 

Actualment treballa de remuntera des de fa tres temporades encara que va venir als Pirineus als 26 anys, on en aquella època treballava de guia i coordinadora de grups. Des d’aquell moment la Itsasne ja va començar a col·laborar amb l’estació. Abans la seva professió era ballarina, fins que es va desfer la companyia i va venir a la muntanya a la recerca de noves experiències.

Març 07, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.