932 041 041

Crònica: Els nous circuits de La Molina Bike Park de la mà de l’ Iván Sanz

Arriben nous circuits a La Molina Bike Park i s’obre l’ampliació de la nova zona de Cap de Comella, així que el nostre col·laborador Iván Sanz de diaridelaneu.cat no dubta en anar cap allà a passar-hi un dia complet i oferir-nos un el seu testimoni!

Si voleu conèixer de bona mà les novetats no deixeu de llegir!

Un dia al bikepark de La Molina

El bikepark de La Molina es va obrir per primera vegada l’any 2004. Des d’aleshores ha anat creixent i evolucionant. Inicialment es va obrir la zona de la muntanya de la Tosa, amb el telecabina com a eix central per donar servei a diversos circuits amb inici a la cota 2.340 i final a la zona de l’edifici telecabina (1.655 m). Des d’aleshores el nombre de practicants no ha parat de créixer cada any i, per això, l’estiu passat es va obrir el sector Trampolí. Aquest any s’ha fet un nou pas, i s’ha substituït l’obertura del telecadira Trampolí pel telecadira Cap de Comella, ampliant la llargada dels circuits.

 

El nou sector de Cap de Comella

El passat 12 de juny vaig voler conèixer de primera mà i sobre la bicicleta el nou sector de Cap de Comella. Degudament equipat amb bicicleta DH i proteccions, i que no en falti cap, el primer que vaig fer va ser adreçar-me cap al nou sector. Recordar-vos que si no teniu material propi, a la Molina el podeu llogar, però cal saber que no és com els esquís, i que cal encarregar-lo amb antel·lació.

Les bicicletes de descens (DH Down Hill) són cares i no se’n disposen de moltes unitats. I un cop provat el nou sector, què us en puc explicar?

D’entrada dir-vos que aquesta ampliació a Cap de Comella ens ofereix tres circuits de diferent dificultat: Dos verds (el Moli i la Lina) i un blau (el Bosc). S’ubiquen en una zona en general ombrívola, ja que discorren pel vessant nord, amb molt de bosc, o sigui, que no passareu gens de calor.

El circuit Moli (pista 11), de poc més de 4 quilòmetres de llargada, és ideal per als qui s’inicien en el DH. Combina espais oberts i bosc. Aprofita pistes forestals ja existents, passa a prop de la Cafeteria-creperia Costa Rasa -que per cert estarà oberta el mes d’agost- i també ens permet experimentar dins una zona boscosa (a tocar de Quatre Camins) amb peralts i corbes tancades de molt bon experimentar.

 

 

 

Pel que fa al circuit Lina (pista 15), de 5 quilòmetres de llargada, discorre íntegrament entre bosc i aprofita part del mític itinerari Vilalta, un traçat molt valorat a l’hivern pels esquiadors habituals.

 

 

És el circuit de progressió ideal per atrevir-nos a fer el següent pas, una pista blava com potser la Bosc, i a la qual accedirem des de mig tram de la Lina.

La pista Bosc (pista 14), d’1,5 quilòmetres de llargada, ens convida a fer una progressió avançada gràcies als peralts i corbes més tancades, pròpies d’una pista blava.

En conjunt el sector Cap de Comella em va semblar molt ben dissenyat i treballat. Penso que el sector era una peça clau i necessària per projectar el bikepark de La Molina com a més adient per a tots els nivells. Des del meu punt de vista, de practicant de nivell baix-mig, podré fer una progressió menys forçada i en conseqüència més divertida.

Sector telecabina

Tot seguit em vaig desplaçar cap al sector de la muntanya de la Tosa. En aquesta zona, que visitava per tercera vegada en la meva experiència com a biker, vaig fer el descens de la pista Coll de Pal (blava de 5,5 quilòmetres). Un traçat sempre espectacular gràcies a les seves panoràmiques sobre els llacs de la Molina i el Puig Llançada.

 

 

 

Aquest any tot llueix un verd intens gràcies a un juny que, climatològicament, ha estat molt calorós però també molt plujós.

Finalment dir-vos que el dia va passar de pressa. Una parada al “xiringuito” del llac em va permetre relaxar-me, recuperar forces i preparar-me per al darrer descens del dia (La Guineu, de 6,12 quilòmetres). Aquesta pista, tenint present que ja no estava fresc com una rosa, se’m va presentar com un veritable comiat que em va deixar molt bones sensacions i la satisfacció d’haver aprofitat molt bé el dia el bikepark.

Dir-vos també que si no en teniu prou amb els descensos, o no sou molt partidaris d’aquesta modalitat, a tocar del llac hi ha la zona del woodpark (circuits sobre mòduls de fusta) i el cross-country, un circuit d’enduro d’11 km per pedalar.

I per acabar, uns consells pràctics

Abans de tancar l’article em permeto el luxe de fer-vos uns pocs suggeriments. Tingueu ben  presents les noves tarifes, entre les quals crec destacables els nous forfets recarregables des de 16 €, o el forfet de temporada, que s’amortitza en només 8 dies. Molt encertat el forfet nonstop, una opció “tot inclòs”, com les que trobem en un parc temàtic de la costa però en aquest cas a l’alta muntanya. Us permetrà gaudir de totes les activitats que a l’estiu es poden fer a La Molina, com ara una remullada reconfortant a la piscina climatitzada després d’un matí intens en activitat física.

Així què, us hi animeu?

 

Iván Sanz Tusell

 

No us perdeu més informació d’aquesta i altres experiències de diaridelaneu.cat i visiteu els seus perfils socials!

 

Juliol 17, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.