932 041 041

Tot el que has de saber per seguir la Copa del Món ISMF Skimo

Aquest cap de setmana Boí Taüll acollirà les proves d’Esprint i de Relleus Mixtes de la Copa del Món ISMF Skimo. T’expliquem com seran les dues proves i tot el que necessites saber per poder-les seguir. 

L’estació d’esquí de Boí Taüll consolida aquest any el seu posicionament internacional en l’esquí de muntanya i entra al Circuit de la Copa del Món de la ISMF 2023-2024 acollint dues proves esportives, l’Esprint i els Relleus Mixtes els dies 27 i 28 de gener respectivament.

 

 

 

Dissabte 27 de gener es disputarà la prova de l’Esprint, una modalitat individual que posa al límit els competidors i competidores, ja que és una cursa molt ràpida. En aproximadament 3 minuts, els primers esportistes completen un exigent recorregut que combina les característiques i tècniques bàsiques de l’esquí de muntanya: pujada amb pells, recorregut a peu amb esquís a l’esquena, transicions i una única baixada. La prova s’ubicarà a la base de l’estació i funcionarà per rondes eliminatòries amb tandes de 6 persones fins arribar a la final. 

 

Diumenge 28 tancarà la competició la prova de Relleus Mixtes que se celebrarà al Pla de Vaques, a la base de l’estació. Aquesta modalitat contempla un equip format per dues persones, concretament una noia i un noi de la mateixa nacionalitat. Cada membre de la parella ha de realitzar dues voltes a un recorregut de dues pujades i dues baixades diferents, amb la particularitat que un tram de la segona pujada s’ha de fer amb els esquís a l’esquena.

Però això no és tot, per seguir una competició d’skimo i no perdre cap detall, a continuació, us compartim els petits detalls que fan d’aquesta competició un gran esdeveniment. 

 

1- L’espectacle està garantit, tant pel tipus de circuit i de proves com pels corredors i corredores que lluitaran el podi. Velocitat frenètica entre rondes, constant acció.

 

2- Les dues proves requereixen un domini tècnic molt ampli per part dels esportistes ja que qualsevol moviment l’han de fer de fer ràpidament sense perdre ni un segon. 

 

3- Les transicions son els punts clau de la competició. Després de sectors de grandíssima exigència física, arriben les transicions, els punts on es posen i treuen els esquís i les pells. arribats aquest punt, és fàcil cometre errors, així que no només guanya el més fort/a, si no el que més encert té en els moments de transició.

 

4- El tipus de circuit permet veure gairebé tota la prova des d’un mateix punt. No obstant, també es pot anar canviant de posició i de punt de vista, per tal de veure d’aprop cada un dels trams. El caliu del públic es fa notar, sobretot, en les últimes rondes i en les que hi participen corredors/es de casa.

 

5- Son proves explosives, de gran intensitat de principi a fi que posen al límit l’estat físic dels competidors i competidores.

 

6- Tindrem una bona representació catalana, amb noms molt coneguts, com Oriol Cardona, Marta Garcia, Maria Costa, Marc Ràdua i Ot Ferrer.

 

7- Les dimensions i distribucions dels circuits permeten que Esprint i Relleus Mixtes siguin formats televisables. D’aquesta manera, els qui no puguin viure-ho en directe, tenen la possibilitat de seguir-ho per TV3.

Gener 26, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.