932 041 041

Condicions de la muntanya 08/12/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 08/12/2023

Arrenquem temporada d’informació de les condicions de la muntanya! Amb un inici complicat amb  precipitacions més d’aigua que de neu, que no acaben de permetre iniciar amb bones condicions hivernals. En aquestes condicions actuals la muntanya es troba més difícil que en condicions plenament hivernals.

 

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

Meteo darrera setmana

Del 01/12/23 al 08/12/23

 

Previsió: (meteocat.cat)

Cap de setmana amb vent a cotes altes i  boira a les valls sobretot dissabte. Diumenge molt millor per fer activitat. Temperatures en ascens fins a dimecres/dijous de la setmana entrant.

 

Cal seguir les informacions: www.meteomuntanya.cat

 ___________________________________________________________________________________________________________________

 

Mantell nival:

Els dos períodes de precipitació destacable han set  de neu a partir de 2.300 aprox.  Després el vent i l’alternança amb temperatures altes i  la pluja han deixat els vessants solells gairebé sense gens de neu; però en canvi els vessants obacs trobem neu des de la cota 2.00m.  En general hi ha poc gruix, afloren els rocs, forces zones glaçades. La superfície  s’humiteja amb les pluges i la fusió diürna i amb el regel o l’efecte del  vent ens trobem forces zones glaçades. És imprescindible dur el material de seguretat com els grampons, piolet i casc. Malgrat que el gruix de neu  no és abundant cal estar a l’aguait en zones de transport per vent, consulteu el BPA i reviseu el material de seguretat com són el DVA, penseu en canviar les piles de l’any passat, la pala i la sonda.

 

 


 

Camins/accessos a Núria

Ara per ara no hi ha condicions hivernals per a practicar raquetes o esquí de muntanya. No obstant a les cotes altes les condicions són difícils amb neus variades, trams sense neu i trams de gel i neu dura. Adjuntem fotos d’abans de la nevada d’avui i la nevadeta d’avui per poder contrastar.

 

Puigmal, per la Coma de l’Embut:  trobem neu des del forat de l’Embut, de manera aïllada i en la segona meitat de manera continuada. Algunes plaques de neu dura en la part final. Imprescindible dur el material  de seguretat  i experiència en muntanya hivernal.

 

Puigmal per Fontalba: aquest darrer front ha deixat una mica de neu a partir de 2.200 que ha caigut directament a l terra. però que ràpidament. És la típica situació en que no anirem còmodes amb grampons per no ser una capa continua de neu i trobar molts rocs; però es combina amb trams gelats i trams de neu dura. Amb la puja de temperatures prevista per l’entrada de la setmana que ve millorarà les condicions fent l’ascensió més fàcil.

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra: La mateixa situació que  el Puigmal per Fontalba.

 

Camí vell: alguna raconada on no hi toca el som amb gel; però fàcilment salvable vorejant pel  costat del camí.

 

Camí de Fontalba a Núria: Fins ara estava gairebé net de neu. El darrer front l’ha enfarinat una mica però no presenta grans dificultats. No obstant abstenir-se els muntanyencs sense experiència hivernal.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: El trobem net de neu. Malgrat això, creua algun torrent on no hi entra gaire el sol que solen estar glaçats. S’ha de dur els grampons per més seguretat. Abstenir-se els muntanyencs sense experiència hivernal.

 

Més informació

- Info meteo específica de muntanya: https://meteomuntanya.cat/

- Info allaus: https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA

- Info consells seguretat muntanya hivernal: FEEC/Bombers: Meteorologia i seguretat a muntanya | MeteoMuntanya | Un projecte de l'SMC i la FEEC sobre meteorologia i seguretat a la muntanya. (vídeos amb consells sobre els diferents riscos de la muntanya hivernal)

 

Webcams Vall de Núria:

- VdN-llac: https://fgc.roundshot.com/valldenuria/#/  i  https://media.turismefgc.cat/valldenuria/nuriabarques.jpg?intmp=1637751243

- VdN-Coll de Finestrelles: http://192.168.70.213/view/viewer_index.shtml?id=0

 

Desembre 08, 2023

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.