932 041 041

Condicions de la muntanya 09/06/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 09/06/2023

Fins la temporada que ve! S’acaba la presència de neu en muntanya  per donar pas a  l’estiu. Desapareixen els riscos propis de la muntanya hivernal però venen els de la muntanya estival, en compte!

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

Meteo darrera setmana

Del 02/06/23 al 09/06/23

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

Cap de setmana amb situació típica d’inestabilitat al Pirineu en la que es produiran ruixats de migdia- tarda. Temperatures en lleuger ascens.

 

Cal seguir les informacions: www.meteomuntanya.cat

 ___________________________________________________________________________________________________________________

 

Mantell nival:

Resten algunes congestes aïllades de poca dimensió fàcilment salvables. Més en el vessant  nord que al sud.

 


 

Camins/accessos a Núria

Amb aquest darrer comunicat tanquem la temporada hivernal 22-23, el proper ja serà quan torni el fred, la neu i les glaçades. La muntanya queda en el seu format estival, el verd envaint tots els vessants i convidant a recórrer el munt d’itineraris que ens envolten; però tingueu present que la  muntanya estival no és exempta de riscos:

 

Calor: protegiu-vos del sol, amb gorres  i cremes solars.

 

Hidratació: porteu aigua en abundància. En cotes altes és molt difícil trobar-ne. Valoreu enriquir-la amb productes isotònics, també perdem sals amb la suor.

 

Fred: A ple estiu podem trobar temperatures molt baixes a dalt dels cims,  fins tot hi pot nevar puntualment. El  vent també pot agreujar la sensació de fred. Cal dur sempre  material per protegir-nos del fred, buff, guants, gorro, jaqueta.

 

Tempestes: El llamp és el risc més perillós de l’estiu. Es produeix amb freqüència en carenes i cims però també en pins o rocs aïllats. La millor solució és no estar en cap espai exposat quan arriba la tempesta; això vol dir ser prudents i recular, o ser a lloc segur en, cas de tempesta.

 

Boira: Fins i tot l’excursionista més experimentat es pot perdre amb la boira, no la menystingueu. Dur brúixola i mapa,  i saber-ne fer un bon ús, ens permetrà sortir d’una situació de perill. Un sistema GPS amb piles/bateria també ens pot ajudar.

 

Equipament: Calçat adequat, farmaciola, manta tèrmica, mapa, brúixola.

 

Preparació: Adeqüeu l’activitat en funció de les vostres capacitats físiques. En grups, penseu que el més dèbil marcarà el límit de capacitat física de la sortida. Cerqueu informació actualitzada de l’itinerari a seguir. Consulteu les previsions meteorològiques.

 

Factor psicològic: En situacions  prèvies a ser de risc, prendre les decisions adequades ens pot evitar entrar en perill. Cal ser prudents, en grups o companys poc coneguts, es tendeix a  pujar el llistó de la prudència, és un error. La muntanya sempre hi serà, renunciar és sovint la millor opció.

 

  

Tots els camins es poden recórrer sense problema.   

 

  

 Més informació

- Info meteo específica de muntanya:   https://meteomuntanya.cat/

- Info allaus:  https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA

- Info consells seguretat muntanya hivernal: FEEC/Bombers:  Meteorologia i seguretat a muntanya | MeteoMuntanya | Un projecte de l'SMC i la FEEC sobre meteorologia i seguretat a la muntanya.   (vídeos amb consells sobre els diferents riscos de la muntanya hivernal)

 

Webcams Vall de Núria:

- VdN-llac:   https://fgc.roundshot.com/valldenuria/#/  i  https://media.turismefgc.cat/valldenuria/nuriabarques.jpg?intmp=1637751243

- VdN-Coll de Finestrelles http://192.168.70.213/view/viewer_index.shtml?id=0

 

Juny 09, 2023

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.