932 041 041

Condicions de la muntanya 27/01/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 27/01/2023

La combinació d’onada de fred amb vent del nord, ens manté en un ambient de fred intens i rigorós  que sembla que la setmana entrant ja  es normalitzarà.

 

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

 

Meteo darrera setmana

Del 20/01/23 al 27/01/2023

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

 

Cap de setmana encara gèlid però recuperarem les temperatures més pròpies per l’època la setmana entrant, consulteu la predicció a www.meteomuntanya.cat

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________

 

Mantell nival:

 

Només teníem neu a les cotes altes i em vessants obacs, la resta es troba sense neu continua. Algunes congestes aïllades i força sectors sense neu però amb glaç. Només a la Coma de l’Embut podem parlar de mantell nival, escàs  però mínimament continu.

 


 

Camins/accessos a Núria

 

No és el millor inici de temporada per poder fer esquí de muntanya; però aquells que estigueu desitjosos de poder fer les primeres esquiades a la  vall, la Coma de l’embut us permetrà treure el cuc a partir de la cota de 2.400m passat el  forat de l’Embut, però en condicions d’inici de temporada.. Podrem fer tant el Puigmal traient-nos els esquís en algun tram. La baixada no serà fàcil, degut a la poca neu i els canvis que presenta. La vall de Noucreus es pot recórrer pel fons del torrent sense continuïtat però la pala final no és esquiable.

 

Les altres vall no permeten gaudir de l’esquí de muntanya. No obstant si anem a peu malfieu-vos de la primera apreciació en la que no veurem gaire neu. Penseu que les cotes  altes i les obagues trobarem neu i zones gelades.

En qualsevol cas dur el material de seguretat com és el casc, els grampons i el piolets; ens permetrà encarar zones difícils en  condicions de seguretat.  EL vent ha format noves plaques de neu ventada que cal tenir present, consulteu el butlletí i porteu el material adequat com és la pala , el DVA i la sonda.

 

Els camins a mitja alçada en que a priori semblen més segurs perquè  no hi ha acumulació de neu, present moltes zones  gelades que no sempre s’aprecien i queden ocultades per la mateixa gleva. La humitat i la variabilitat de temperatures fan que en zones obagues o a  primera hora del matí sigui complicat transitar per aquestes zones. Molta atenció, abstenir-se aquelles persones sense experiència en muntanya hivernal. L’ús de grampons flexibles pot solucionar perfectament aquesta situació.

 

El camí de Fontalba presenta una mica de neu en alguns trams, però per la seva orientació i en funció de l’hora del dia en que hi anem podrem trobar gel que ens compliqui l’excursió. Uns gramponets senzills ens poden ser de gran utilitat. No es recomana a persones no acostumades a la muntanya hivernal.

  

El camí vell  presenta neu en el tram superior del recorregut. Algun petit tram amb gel  i congestes que es poden sortejar, però demana tenir experiència en muntanya hivernal. No es recomana a persones sense coneixement i experiència en  muntanya hivernal.

 

El camí dels Enginyers malgrat que sembli que no hi ha gents de neu, creua diverses canals que poden estar glaçades. Està molt exposat a grans vessants i canals,  i no es recomana durant el període hivernal, una petita relliscada podria tenir conseqüències fatals.

  

 

Més informació

- Info meteo específica de muntanya:   https://meteomuntanya.cat/

- Info allaus:  https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA

- Info consells seguretat muntanya hivernal: FEEC/Bombers:  Meteorologia i seguretat a muntanya | MeteoMuntanya | Un projecte de l'SMC i la FEEC sobre meteorologia i seguretat a la muntanya.   (vídeos amb consells sobre els diferents riscos de la muntanya hivernal)

 

Webcams Vall de Núria:

- VdN-llac:   https://fgc.roundshot.com/valldenuria/#/  i  https://media.turismefgc.cat/valldenuria/nuriabarques.jpg?intmp=1637751243

- VdN-Coll de Finestrelles http://192.168.70.213/view/viewer_index.shtml?id=0

 

Gener 27, 2023

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.