932 041 041

Condicions de la muntanya 26/05/2023

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 26/05/2023

Plou gairebé cada dia però poca quantitat. Les temperatures fresques permeten que es mantingui la neu als cims.

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

Meteo darrera setmana

Del 19/05/23 al 26/05/23

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

Cap de setmana amb situació típica d’inestabilitat en que el Pirineu es produeixin ruixats de tarda.

 

 

Cal seguir les informacions: www.meteomuntanya.cat

 ___________________________________________________________________________________________________________________

 

Mantell nival:

Com a mantell continu només el trobem en cotes altes. Trobem vessants que han aguantat la neu en funció de la seva orientació, Sobretot tot el que és vessant nord, Carançà i també en les pales somitals de Noucreus, Noufonts i Puigmal on podem trobar congestes aïllades més o menys connectades en funció de la zona i a partir del 2.500-2.600. La previsió marca un lleuger ascens de temperatures que minvaran aquesta neu; s’observa alguns llocs on l’acumulació pot fer que aquesta neu perduri i inclòs que transformi i puguem trobar neu transformada. Per tant si volem fer ascensions a les cotes altes, molta atenció amb l’ estat de la neu.

 


 

Camins/accessos a Núria

Adia d’avui s’observa neu  a partir de 2,600 aprox. En segons quins vessants. La zona amb més abundància és la pala del Noucreus on pot haver perfectament 20-30 cm en el tram final. EL Puigmal per l’ Embut també hi ha neu però no amb tanta presència; Si el fem per Fontalba gairebé estar net. El mateix passa a Noufonts o inclòs els Torreneules. Per tant malgrat que el 95% dels itineraris comencen a gaudir d’un verd intens, no oblidem dur com a mínim uns grampons per si trobem neus dures.

 

La previsió marca ruixats i tempestes de tarda, cal dissenyar sortides matinals en que ja estiguem refugiats al migdia. Penseu en roba d’abric d’hivern.

 

El risc d’allaus gairebé és inexistent ja que no s’espera grans nevades, no obstant  mentre hi ha neu hi ha risc; cal seguir les recomanacions del Butlletí de Perill d’Allaus.

 

Els camins a mitja alçada queden fora de la cota d’acumulació de neu i  s’hi pot passar bé.

   

El camí vell actualment és net al 100%  es pot recórrer tal com si fóssim en període estival.

 

Recordeu que ja entrem en període de tempestes i ja hem sentit tronar per aquestes contrades. El principal risc d’aquesta època són les tempestes elèctriques i el canvi de  temperatura sobtat que poden provocar. Recordeu que estem a l’alta muntanya i cal anar sempre preparat i amb el material adequat.

 

  

 Més informació

- Info meteo específica de muntanya:   https://meteomuntanya.cat/

- Info allaus:  https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA

- Info consells seguretat muntanya hivernal: FEEC/Bombers:  Meteorologia i seguretat a muntanya | MeteoMuntanya | Un projecte de l'SMC i la FEEC sobre meteorologia i seguretat a la muntanya.   (vídeos amb consells sobre els diferents riscos de la muntanya hivernal)

 

Webcams Vall de Núria:

- VdN-llac:   https://fgc.roundshot.com/valldenuria/#/  i  https://media.turismefgc.cat/valldenuria/nuriabarques.jpg?intmp=1637751243

- VdN-Coll de Finestrelles http://192.168.70.213/view/viewer_index.shtml?id=0

 

Maig 26, 2023

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.