932 041 041

 

Setmana de  grans contrastos: el darrer cap de setmana va ser molt perjudicial per la neu pels 20 lts d’ aigua caiguts; fins i tot va arribar a nevar a 2500mts, la resta de la setmana ha semblat que estiguéssim a la primavera. La  situació va empitjorar molt però avui divendres matí,  el front que semblava que no ens havia d’afectar excessivament  està deixant força neu.  De moment han caigut 20cms i segueix nevant; cal tenir present que està fent torb amb molt transport de neu degut al vent. La temperatura ha recuperat els valors baixos per l’època.

 

Per demà dissabte encara hi ha previsió de vent i diumenge sembla que ja millorarà. Malgrat que les pluges van compactar força el mantell nival, cal pensar que en cotes altes no va ploure. A més a més els forts vents crearan plaques de vent predominant les exposicions S, SE. És possible també les allaus de neu recent sobretot tenint en compte que la neu caurà damunt de capes de regel.  El risc d’allaus augmenta a 2/3.

 

La nova situació permetrà tornar a esquiar gairebé tots els vessants i facilita la pràctica de  raquetes i alpinisme. No obstant aquest cap de setmana cal ser molt prudent i vigilar quin itinerari escollim per assolir els cims. Les temperatures en alçada i l’acció del vent farà que la sensació tèrmica sigui  molt baixa.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar a la primavera.

 

La nevada ha arribat fins a Queralbs, per tant trobem el Camí vell  amb neu en tot el  seu recorregut. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals.  

 

 Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Gener 26, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.