932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Condicions de la muntanya

Condicions de muntanya 01/06/2018

Estem teninit una de les primaveres més plujoses dels darrers anys.

 

El darrer cap de setmana vàrem arribar als 13ºC, durant la setmana hem tingut temperatures més suaus arribat a un màxim de 10ºC i mínimes per sobre de 0º, la més baixa dijous 2ºC.  La tendència per la setmana que ve és de temperatures a l’alça però continuen els ruixats.

 

El perill d’allaus ha baixat a 1/2 sobre 5. El risc es concentra bàsicament en cotes altes, a partir 2400 m, amb pendents pronunciats i  a les hores centrals del dia. A partir d’ara ja no s’emet el  Bulletí de perill d’allaus ja que la tendència serà a la baixa fins que marxi la neu.

 

Actualment trobem neu a partir de 2500m en vessants sud i 2400m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu en funció de l’exposició i les cotes. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc per a tots aquells que vulgueu ascendir als cims de l’Olla.  

 

Els inicis de les valls en sortir de Núria:

 

  • Embut: Al camí d’estiu trobem neu constant a partir de l’engolidor de l’Embut 2500m aprox. Si voleu anar amb esquís o raquetes tenim neu a partir del forat de l’Embut. 100 per sota del forat del’ Embut.
  • Finestrelles: Diverses congestes sense  continuïtat, no apte per  esquí, atenció a peu.
  • Eina: Diverses congestes aïllades força neu arribant al coll, no apte per  esquí, atenció a peu.
  • Noufonts: Neu continua pel fons del torrent a partir de 2500 aprox uns  200m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.
  • Noucreus: Neu continua pel fons del torrent a partir de 2400 aprox uns 200m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada:

 

  • Enginyers: Només trobarem neu en creuar  la torrentera que baixa del coll dels Torreneules i en el Pas del mal infern (recomanable uns grampons per seguretat). Abstenir-se aquelles persones que no tinguin experiència a la muntanya amb neu.

 

  • Fontalba: En bones condicions només haurem de trepitjar alguna petita congesta.

 

  • Camí vell: En bones condicions.

 

 

Juny 01, 2018
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.