932 041 041

Estem teninit una de les primaveres més plujoses dels darrers anys.

 

El darrer cap de setmana vàrem arribar als 13ºC, durant la setmana hem tingut temperatures més suaus arribat a un màxim de 10ºC i mínimes per sobre de 0º, la més baixa dijous 2ºC.  La tendència per la setmana que ve és de temperatures a l’alça però continuen els ruixats.

 

El perill d’allaus ha baixat a 1/2 sobre 5. El risc es concentra bàsicament en cotes altes, a partir 2400 m, amb pendents pronunciats i  a les hores centrals del dia. A partir d’ara ja no s’emet el  Bulletí de perill d’allaus ja que la tendència serà a la baixa fins que marxi la neu.

 

Actualment trobem neu a partir de 2500m en vessants sud i 2400m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu en funció de l’exposició i les cotes. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc per a tots aquells que vulgueu ascendir als cims de l’Olla.  

 

Els inicis de les valls en sortir de Núria:

 

  • Embut: Al camí d’estiu trobem neu constant a partir de l’engolidor de l’Embut 2500m aprox. Si voleu anar amb esquís o raquetes tenim neu a partir del forat de l’Embut. 100 per sota del forat del’ Embut.
  • Finestrelles: Diverses congestes sense  continuïtat, no apte per  esquí, atenció a peu.
  • Eina: Diverses congestes aïllades força neu arribant al coll, no apte per  esquí, atenció a peu.
  • Noufonts: Neu continua pel fons del torrent a partir de 2500 aprox uns  200m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.
  • Noucreus: Neu continua pel fons del torrent a partir de 2400 aprox uns 200m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada:

 

  • Enginyers: Només trobarem neu en creuar  la torrentera que baixa del coll dels Torreneules i en el Pas del mal infern (recomanable uns grampons per seguretat). Abstenir-se aquelles persones que no tinguin experiència a la muntanya amb neu.

 

  • Fontalba: En bones condicions només haurem de trepitjar alguna petita congesta.

 

  • Camí vell: En bones condicions.

 

 

Juny 01, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.