932 041 041

CONDICIONS DE MUNTANYA 5/04/2024

Les condicions d'avui són molt similars a les de la setmana passada, entre mig hem tingut la vall ben blanca de dalt a baix. La nevada  i el fred puntual ens fan fet aturar el desgel per uns dies. Ara reprèn aquesta primavera que ja convida a gaudir de la muntanya baixa amb tot el seu esclat i les cotes altes ben plenes de neu encara. 

 

Resum dades meteo:

 

 

 

Previsió: (metemuntanya.cat)

 

 

Cap de setmana d'altes temperatures bonança i cel enterbolit per la pols en suspensió.

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat 

 

Mantell nival:

El balanç de la darrera nevada i el desgel  propi de la primavera, ens dona un resultat  equitatiu. El  mantell s'ha mantingut i  permet gaudir de bones condicions en cotes altes. Ara però, la previsió  és de regressió del mantell per altes temperatures, aleshores caldrà veure  com queda la situació. A di d'avui la millor zona és l'Embut, on cal portejar el material (esquís o raquetes) fins al forat de l'Embut i després aj tenim continuïtat.

 

 

La neu en superfície, pròpia per l'època:  situacions de regel nocturn, en que trobarem neu dura de bon matí  i que és imprescindible portar el material de seguretat com és els grampons  el piolet i el casc; a mig matí o migdia, en funció de les orientacions, neu transformada o en cota baixa, neu podrida de difícil gestió.

 

Penseu en l'acumulació de neu en cotes altes i les altes temperatures són unes bones condicions per les allaus de fusió, cal seguir les informacions del BPA i dur el material de seguretat com són la pala, el DVA i la sonda.

 

Camins/accessos a/des de Núria:

En aquesta época hem d'anar a buscar la neu, per poder gaudir de l'esquí de muntanya o raquetes.

 

Puigmal per Fontalba:  Accés a  Fontalba sense problemes. Travessarem diverses congestes de neu, en funció del dia i el moment caldrà utilitzar el material de seguretat. 

 

Puigmal per l’Embut:  Al ser vessant nordest aguanta més be les noves nevades  i les condicions són força bones a partir del forat de l'Embut. El primer tram haurem de portejar el  esquissos o raquetes fins a la zona del forat  de l'embut, a partir d'aquí podrem seguir el fil del torrent, en  algun tram discontinuo, fins a dalt del cim.

 

Noucreus, Noufonts: En aquest sector a l'estar encarat al sud ha fos molta neu, de fet la pala del Noucreus ja no té continuïtat. Malgrat això,  l'accés pel camí de la baga de Mulleres conserva la  neu  fent que hi puguem passar amb raquetes o esquís, tot i que en algun tram ens haurem de descalçar. Poc després del pont de l'Escudé, el fil de neu pel marge dret del torrent ens permetrà arribar a la zona alta.

 

Vessant Nord: Estanyet, Carançà, excel·lents condicions per poder completar una bona jornada d'esquí de muntanya, gruixos abundants.

 

Font negra: Neu en fondalades i vessants obags sense continuïtat. 

 

Camí vell: Trobarem una mica de neu  a partir del pla de Sallent en que el camí va per l'obaga, però sense significar cap dificultat. Algunes zones aïllades amb neu dura i gel fàcilment salvables. 

 

Camí de Fontalba a Núria: Al ser un camí amb orientació NE presenta zones on encara hi ha neu. Es pot passar sense massa dificultat, malgrat això millor dur uns gramponets flexibles per superar qualsevol tram de neu dura o gel. Abstenir-se persones sense experiència en muntanya hivernal.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: Malgrat estar força net de neu, el camí  creua un parell de torrents on la neu pot resistir de marxar. Amb els forts pendents d'aquest sector, una relliscada podria tenir conseqüències fatals. Cal dur uns gramponets flexibles per si trobem neu dura. Reservat a   persones amb experiència en muntanya hivernal.  Amb l'entrada del bon temps en pocs dies ja estarà totalment practicable.

 

Més informació

 

 

Abril 05, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.