932 041 041

Clàssic temps primaveral amb ruixats sobre tot de tardes que permeten l’activitat diürna.

 

Setmana amb temperatures màximes molt constants aprox 10ºC i mínimes al voltant de 0ºC permetent que la capa superficial del mantell aguanti per fer activitat; no obstant final de setmana amb temperatures més altes que fan humitejar més el mantell nival.  La previsió segueix amb temperatures suaus, i precipitació de cara diumenge tarda dilluns.

 

El perill d’allaus ha baixat a 1/2 sobre 5. El risc es concentra bàsicament en cotes altes, a partir 2400 m, amb pendents pronunciats i  a les hores centrals del dia. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

Actualment trobem neu a partir de 2400m en vessants sud i 2300m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu en funció de l’exposició i les cotes. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc per a tots aquells que vulgueu ascendir als cims de l’Olla.  

 

Els inicis de les valls en sortir de Núria:

 

  • Embut: Al camí d’estiu trobem neu constant a partir de l’engolidor de l’Embut 2400m aprox. Si voleu anar amb esquís o raquetes tenim neu  100 per sota del forat del’ Embut.
  • Finestrelles: Diverses congestes sense  continuïtat, no apte per  esquí, atenció a peu.
  • Eina: Diverses congestes sense  continuïtat, no apte per  esquí, atenció a peu..
  • Noufonts: Neu continua a partir de 2400 aprox uns  200m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.
  • Noucreus: Neu continua a partir de 2200 aprox uns 100m per damunt del  pont de l’Escudé. Apte per esquí o raquetes.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada:

 

  • Enginyers: Només trobarem neu en creuar  la torrentera que baixa del coll dels Torreneules i en el Pas del mal infern (recomanable uns grampons per seguretat). Abstenir-se aquelles persones que no tinguin experiència a la muntanya amb neu.

 

  • Fontalba: en bones condicions només haurem de trepitjar alguna petita congesta.

 

  • Camí vell: en bones condicions.

 

Maig 25, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.