932 041 041

Hem entrat a la primavera però seguim amb unes condicions plenament hivernals. Aquesta setmana hem tingut  màximes de 1,8ºC (avui divendres) i mínimes de -10.2 (dimecres) Han caigut uns 20 cm de neu nova però hi hagut molt transport de neu per vent. Tota la setmana hem tingut vent constant destacant dimarts i dimecres amb vent de 104 Km/h. Sempre amb component N. La  previsió pel cap de setmana és de noves precipitacions per dissabte (20 cm aprox) amb una mica de vent  moderat dissabte i fluix diumenge.

 

L’acció del vent d’aquesta setmana, l’episodi més fort i llarg d’aquesta temporada, es deixa notar visiblement en tota  la muntanya. Enlloc de tenir lloms i carenes pelats tenim zones amb neu molt dura/gel. S’observa també multitud de zones amb neu ventada, s’han creat moltes plaques de vent en orientacions de component sud. La previsió de neu i vent de demà dissabte  farà que la inestabilitat actual  augmenti sobretot de cara a diumenge. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

Trobem neu des de la cota 1700  en tots els vessants. En general  el vent ha deixat moltes zones glaçades, molta atenció a les relliscades en aquests sectors que poden tenir conseqüències greus.  Els fons de torrent estan en perfectes condicions per anar amb raquetes o esquis  (des de Núria  Finestrelles, Eina. El torrent de   Noucreus a partir de la sortida del bosc.) Sobretot aquest cap de setmana, més que mai, cal dur els grampons piolet i casc a la motxil.la.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar al bon temps.

 

El Camí vell continua amb neu  fins gairebé des de   la cota 1650 Cua de cavall), per tant trobem el recorregut  amb neu i gel pràcticament en la seva totalitat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es te experiència en la muntanya hivernal.  

Març 23, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.