932 041 041

Encara hi ha un bon gruix de neu en cotes altes i les cares nord!

 

Pel cap de setmana tindrem un temps ennuvolat amb una pujada destacada de les temperatures amb màximes de 12ºC, a partir de dilluns arriben pluges amb possibilitats de nevades més amunt dels 2100m 

 

Temps passat

 

Aquesta última setmana s’ha caracteritzat per una pujada notable de les temperatures diürnes que ha provocat la fusió de bona part de la neu en vessants assolellats i cotes properes als 2000m .

Entre diumenge i dimarts passat vam tenir boira i precipitació en forma de pluja que va acabar d’humitejar i fondre el mantell nival en cotes baixes. En cotes més altes aquesta precipitació va caure en forma de neu.

Les temperatures mínimes les vàrem tenir entre dimarts i dimecres -1,8ºC, la resta de dies han estat properes o superiors als 0ºC.

El vent va bufar el cap de setmana amb component nord i a partir d’aquesta setmana ens espera un canvi amb vents del sud i de llevant, amb ratxes febles de fins a 45 km/h

 

Previsió de la meteo

 

Divendres, dissabte i diumenge tindrem un temps tapat estable, sense precipitacions, amb una petita pujada de temperatures amb màximes de 12ºC, mínimes de 5ºC i vents de component est. A partir de dilluns arriba un canvi i tindrem més possibilitat de precipitacions durant tota la setmana. El vent suau durant el cap de setmana augmentarà lleugerament i girarà a component nord a partir de dilluns, fet que farà que entri una massa d’aire carregat d’humitat provocant precipitació fins a la cota 2.000-2100m

 

Condicions de muntanya

 

Tot i les bones condicions del passat cap de setmana, els gruixos de neu s’han reduït, sobretot en els vessants encarats al sud i en les zones baixes. En cotes altes i orientacions obagues hi continua havent suficient neu acumulada, pales com les de Noucreus, Segre o Noufonts encara són practicables pels esquiadors de muntanya.

La fusió del mantell nival a la cota de la estació fa que no es pugui sortir amb esquís des de Núria a totes les valls de l’entorn. En alguns casos fa falta remuntar fins un centenar de metres per calçar-se els esquis. A la zona de l’Embut haurem de caminar per arribar a 100m abans del Forat de l’Embut on ja podrem calçar-nos els esquís o raquetes.

 

 

La qualitat de la neu és primavera, amb transformacions diàries de neu dura a neu de fusió. El risc d’allaus està a 2/1 sobre 5.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala el DVA i la sonda.

 

Camins mitja muntanya

 

Tot i que ha anat marxant la neu, cal estar atent perquè aquests camins amb una mica de neu poden ser perillosos en cas de caiguda. El camí dels Enginyers i el de Fontalba es troben amb neu en alguns dels seus passos més ombrívols.  Es desaconsella recorre’ls ja que passen  per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El Camí vell es troba en bones condicions, amb alguna clapa de neu del pla de Sallent en amunt. Fàcilment podem patir una relliscada, no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya.

Vídeo extret de Youtube usuari @VictorOliver 

Abril 18, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.