932 041 041

Condicions de la muntanya 25/1/19 - Torna la neu a la Vall de Núria

Torna la neu a la Vall de Núria amb entre 30 i 40 centímetres de neu nova. Benvinguda!

La meteorologia dels darrers dies 

 

L’episodi de nevades ha deixat 30-40 cm de neu nova. El fred ha continuat tota la setmana  amb mínimes divendres  de -11.7ºC, i màxima de -8.8ºC, totes dues dijous. El vent ha bufat fort dimecres, dijous i divendres amb cops a la cota 2.000 m de 100 km/h  això ha fet que carenes i lloms hagin quedat pelats.

 

Previsió meteorològica a la Vall de Núria els propers dies

 

Clara diferenciació per la previsió del cap de setmana amb una finestra de bon temps per dissabte, amb pujada de temperatures i tornada a les precipitacions i vent fort a partir de diumenge. Per dilluns, dimarts i dijous de la setmana que ve s’espera de nou precipitacions i fort vent. Les temperatures seguiran fredes tal com marca l’època en que estem.

 

Estat de la muntanya per a la pràctica de l'esquí, senderisme hivernal i raquetes

 

Canvi important, trobem la típica situació de nord en que les carenes, cims i lloms els podem trobar ben pelats i en canvi les fondalades i llocs protegits del vent podem trobar 2 mts de neu. Cal escollir bé els itineraris. Els inicis de les valls han millorat al 100% i ara es practicable l’esquí  de muntanya de del mateix Santuari. Per fer raquetes, tant  cap al Pont de l’Escudé com cap a la zona de l‘Embut està en bones condicions. La zona de  Font Negra ha quedat escombrada pel vent.

 

Els vessants nord de Puigmal, Finestrelles i  Carançà els trobem força innivats permetent-nos fer un bon enllaç d’itineraris entre els dos vessants.

 

En les cotes superiors i en llocs molt ventats podem trobar zones glaçades. No podem deixar de portar el material de seguretat com són els  grampons, casc i piolet, en qualsevol modalitat que ens endinsem a la muntanya hivernal. La pujada de temperatures de dissabte pot fer que la neu s’encrosti força i sigui més difícil de tractar.

 

El risc d’allaus ha passat a 3 sobre 5. El canvi és degut a la creació de plaques de vent principalment en vessants sud. Trobareu tota la informació al Butlletí de Perill d’allaus (veure enllaç de sota). Sempre que en endinsem a la muntanya hivernal  i en qualsevol de les seves modalitats portarem el material d’auto-rescat  en allaus com és el DVA, pala i sonda.

 

El Camí Vell torna a tenir neu i glaç en la seva totalitat. La pujada de temperatures de dissabte i el posterior retorn a temperatures baixes farà que trobem llocs glaçats. No es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

 

Els camins de Fontalba i Camí dels Enginyers no són recomanables ja què creuen diversos sectors obacs en els que trobem neu dura o gel; travessen grans pendents i no són recomanables durant aquesta època de l'any.

Vídeo: L'endemà de la nevada del 7 de febrer de 2018, Vall de Núria despertava amb més d'1,20m de neu nova. Tornarà a passar aquesta temporadal?

Gener 25, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.