932 041 041

Condicions de la muntanya 17/05/2019

El darrer cap de setmana ens va passar un front que va portar vent fort (80 Km/h diumenge) i una mica de precipitació.  Aquest final de setmana un altre front aquest cop amb temperatures més baixes està deixant la vall altre cop blanca.  Avui divendres portem acumulats 12,4 mm i segueix precipitant. A la cota 2.000m cau aiguaneu.

Nevada inesperada.

Webcams valldenuria.cat

Temps passat

 

El darrer cap de setmana ens va passar un front que va portar vent fort (80 Km/h diumenge) i una mica de precipitació.  Aquest final de setmana un altre front aquest cop amb temperatures més baixes està deixant la vall altre cop blanca.  Avui divendres portem acumulats 12,4 mm i segueix precipitant. A la cota 2.000 m cau aiguaneu.

  

Previsió

 

El pas del front deixarà una situació de forta inestabilitat, la probabilitat de pluja dissabte és força alta a partir de mig matí. Les tardes de dissabte i diumenge poden portar tempestes amb llamps

La temperatura es mantindrà baixa, essent possible una mica d'aigua neu a la cota 2.000 de cares a dissabte tarda. Per poder fer activitat de muntanya millor diumenge al matí, el dissabte podrem fer alguna curta matinal però no hi haurà marge per estar tot el dia fora.

La resta de la setmana es presenta molt variable, amb ruixats esporàdics a les tardes i temperatura fresca.

 

 

Condicions de la muntanya

 

La nevada desapareixerà ràpid en les cotes baixes i els vessant sud; però en les cotes altes i les obagues es mantindran les condicions hivernals. Pels més fanàtics i caminant 20 min fins al forat de l'Embut, si volem anar fer esquí de muntanya, encara podrem gaudir en la zona del Puigmal i la vall de l'Embut (algun petit tram sense neu). La zona de Noucreus presenta encara neu,però no suficient per a esquiar-la.

Si aneu a peu penseu  que totes les cotes altes es presenten en condicions hivernals encara, cal pensar que trobarem neus humides de difícil gestió per a progressar. No obstant cal dur el material de seguretat, piolet, grampons i casc.

El risc d'allaus es troba a 1 sobre 5. Principalment es poden presentar problemes per neu humida en situacions de fort pendent. No deixeu de consultar el Butlletí de perill d'allaus

 

Els camins de mitja alçada com Fontalba i el dels Enginyers es trobaven nets de neu, en principi la nevada no els afecta  ja que és la cota en que  la neu ja no agafa la terrra, però en aquesta part de la temporada cal  estar atents a les condicions canviants, no es recomanen a persones sense experiència en muntanya.

 

El camí vell està en perfectes condicions per recorre'l. 

 

Maig 17, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.