932 041 041

Continuem amb bon temps per sortir a la muntanya

 

Temps passat 

Una setmana (de divendres a divendres) gairebé primaveral  que ens deixa una màxima de 9,1ºC diumenge passat i una mínima de -4,7ºC a finals de setmana, que ha permès produir neu novament. Hem tingut el vent en calma, excepte una mica dilluns al matí. Aquesta bonança ens permet gaudir de dies molt estables.

 


Previsió meteo

No es preveuen canvis per aquest cap de setmana, continuarà l’anticicló amb inversió tèrmica a la muntanya respecte de les valls. La  setmana entrant marca la mateixa tònica amb el pas d’un front molt ràpid de cares a dilluns o dimarts que no deixarà gaire precipitació. La temperatura tindrà tendència a baixar, permetent una conservació de la neu més bona. Es preveu estabilitat per la resta del  mes.

 

Condicions de la muntanya


Aquesta bonança fa que en cotes baixes es vagi fonent neu. Així ens trobem que l’accés al torrent de l’Embut per pujar al Puigmal  te algun tram en que es perd la continuïtat. Si anem amb esquís ens haurem de descalçar uns metres. La pala final del Puigmal des del  pluviòmetre està molt justa de neu, és millor anar pel coll d’Err. En canvi, dins del mateix sector, les pales O i S del Pic de Segre estan en bones condicions. Finestrelles està justet de neu però Eina, Noufonts i Noucreus tenen  bones condicions. El camí de Mulleres, que dona accés a la Vall  de Noucreus s’ha repassat amb màquina trepitjaneu i està en perfectes condicions, ideal perfer  raquetes fins el  pont de l’Escudé. Amb raquetes també ens podrem acostar a l forat de l’ Embut o recórrer la Vall d’Eina.

A causa de l’anticicló trobarem condicions de neu dura als matins i en vessants solells que depèn del que remuntin les temperatures, es transformarà al migdia o no. Ara més que mai cal portar els grampons i el material de seguretat per  aturar  una eventual caiguda com el piolet i el casc.

El risc d’allaus està estabilitzat en 1 sobre 5. Alguna capa feble persistent,  sobretot en cares nord i ambla possibilitat de trobar algun petit allau de  fusió en canals dretes en vessants S.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus http://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 

Camins mitja muntanya 

El camí dels Enginyers no presenta neu però creua diversos torrents que poden presentar neu i/o gel. Es desaconsella totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El camí de Fontalba, al ser orientació Est, té neu dura i/o gel  gairebé en tot el seu recorregut. Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El Camí Vell trobem neu dura i/o gel en la seva meitat superior, a partir del Pla de Sallent. No es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

 

 Zona Vall de l'Embut i Pic del Segre

 

Panoràmica des del Tc Pala superior

 

Noufonts vessant sud.

Video  en Pol, estudiant de pràctiques a FGC Turisme i Muntanya i un muntanyenc amant de Vall de Núria i en David Codony, responsable d'esdeveniments a Vall de Núria; ens expliquen les condicions de la muntanya per aquest cap de setmana

Febrer 15, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.