932 041 041

Condicions de la muntanya 14/12/18 - Vall de Núria

Valoració sobre l'estat i condicions dels camins i muntanya a l'entorn de Vall de Núria realitzada per l'equip de l'estació

Es trenca la monotonia de l'anticicló.

 

Aquesta darrera setmana hem abandonat les altes temperatures però el fred no ha acabat d'arribarMàximes a prop de 10ºC asolides el cap de setmana passat. Mínimes a finals de setmana, però poc incisives, -1,6 ºC la matinada de dimecres.

 

Avui divendres patim l'entrada de vent del nord amb cops forts als cims 90km/h. Una mica de precipitació uns 2cm, però en fondalades i llocs arresarats del vent pot ser superior. La previsió és de lleugera pujada de temperatures i de cares al cap de setmana, un nou front ens passarà però amb poca intensitat (previsió 2cm per diumenge). El vent seguirà fort fins dissabte al matí.

 

Abans d'aquests fronts la muntanya es trobava amb neu molt dura en totes les cotes. Aquestes minces nevades acompanyades per fort vent deixeran el terreny complicat: Llocs amb neu ventada, llocs on el vent deixarà el gel  o neu dura a a la vista, caldrà escollir bé l'itinerari a seguir. D'altra banda la neu i el vent ens millorarà les condicions sobretot en l'inici de les valls que és on més feia falta.

 

En les condicions actuals les ganivetes seran força útils per als esquiadors de muntanya i és imprescindible portar els grampons, piolet i casc, per assegurar-nos una bona seguretat.

 

El risc d'allaus ha augmentat pujant  a 1-2 sobre 5, degut principalment a la formació de plaques en vessants sud i est. Malgrat que la nevada ha set minça, el fort vent pot haver format plaques grosses. Tobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus A. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya a l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat, grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda. Trobareu tota la informació al bulletí de perill d'allaus.

 

Els camins de mitja alçada com el camí dels Enginyers  o com el camí de Fontalba, es troben amb neu en diversos sectors. No es recomana el seu trànsit en aquestes cirumstàncies; ja que degut als pendents forts que atravessen, una eventual caiguda podria tenir greus conseqüencies.

 

Al Camí vell trobarem gel en diversos trams de la meitat superior, a partir del Pla de Sallent. No es recomana el seu trànsit per a persones sense experiència a la muntnaya hivernal. 

Desembre 14, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.