932 041 041

Temps molt variable, pluja, sol, neu a les muntanyes i vent fred!!!.

  

Temps passat

 Variabilitat 100%.  Un principi  de setmana primaveral i una segona part plujosa, s’han recollit  32 mm de dimecres a divendres. Les temperatures pròpies per l’època, les màximes tota la setmana al voltant dels 10ºC i mínimes al voltant dels -1.5ºC de dimecres. Vent moderat amb màximes el diumenge i dimecres amb 54 Km/h de component Oest.

 Ha nevat en cotes superiors a partir de 2400 però no tenim registres d’ aquestes alçades. l’estació meteorològica de l’Embut a 2.276 m  registra  20mm de precipitació i 1 cm testimonial.

 

Previsió meteo

 Divendres plou/neva (7.5 mm) de precipitació, la isozero baixa cap als 1800m.  i emblanquina la muntanya.  S’espera una davallada de temperatures que farà que tornem a sentir el fred a la cara. El dissabte trobarem sol al matí i neu a les cotes altes, diumenge entrarà vent  fort del nord (70 km/h) que farà més complicada l’activitat en alta muntanya. Per dilluns s’espera una davallada forta de les temperatures que progressivament s’anirà recuperant. Tindrem una setmana amb força inestabilitat, nuvolositat i precipitacions febles.

 

Condicions de la muntanya

 Encara mantenim la muntanya en condicions plenament hivernals, no es pot fer cap cim sense trepitjar neu, per tant no oblidar el material de seguretat:  piolet, grampons i casc,  per si trobem neu dura o gel.

Els que vulgueu fer esquí de muntanya trobem bona neu i condicions a partir de 2400 i en funció de les orientacions.  Per arribar a aquestes cotes tenim les dues opcions més còmodes: el Torrent de l’Embut (15 min.) o pel Torrent del Noucreus (20 min.) Un cop a les cotes altes podrem saltar al vessant Nord tant cap al vessant nord del Puigmal o Finestrelles o cap la zona de Carançà.

 

El risc d’allaus està a 2 sobre 5. Atenció perquè entrarà vent de nord i podem trobar zones trampa en  llocs arrecerats del vent. No deixeu de llegir el comunicat.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus http://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala el DVA i la sonda.

 

 

Camins mitja muntanya

  El camí dels Enginyers i Fontalba es troben gairebé sense neu  en tot el seu recorregut. No obstant queden les torrenteres i zones obagues en que encara hi ha neu i, on una caiguda, pot ser fatal pel fort desnivell que hi trobem. Es desaconsella recorre’ls  per aquelles persones que no tinguin ni l’experiència ni el material adequat.

 

Al Camí vell està net de neu en perfectes condicions per  recorre’l.

Maig 06, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.