932 041 041

Condicions de la muntanya 10/05/2019

Després d’un inici de setmana molt fred amb mínimes la nit de diumenge a dilluns amb 6,6ºC a la cota 2.000, aquest final de setmana està sent més calorós, màxima dimecres amb 11ºC.

A un pas de l’esclat de la primavera en cotes altes.

Vessant nord, Carançà


 

Temps passat

 

Després d’un inici de setmana molt fred amb mínimes la nit de diumenge a dilluns amb 6,6ºC a la cota 2.000, aquest final de setmana està sent més calorós, màxima dimecres amb 11ºC.

 

Dimecres va fer un xàfec que va deixar 9 mm de precipitació a la cota 2.000. La cota de neu va ser força alta (2.500m-2700m) i molt humida no ha fet incrementar els gruixos en els cims.

 

El vent va bufar fort amb component N-NE (75 Km/h)  el cap de setmana passat; però no ha destacat durant aquesta setmana.

 


  

Previsió meteo

 

La previsió és de xàfecs per la tarda per avui divendres i demà dissabte, temperatures suaus que faran que la cota de neu sigui només als cims.

Diumenge el vent escombrarà les nuvolades i podrem gaudir d’un dia esplèndid per a la pràctica dels esports de muntanya.

La setmana entrant es presenta anticiclònica i amb temperatures suaus, fet que propiciarà l’esclat de les  flors de primavera  i s’iniciarà la verdor dels prats.

 


 

Condicions de la muntanya

 Noucreus i Puigmal al fons

En les cotes altes encara tenim neu en els vessants a l'obaga com el torrent de l’Embut, el fons del torrent de Noucreus i tota la zona nord dels cims fronterers, Eina, Carançà, etc.

Amb la previsió de temperatures altes amb la ISO zero molt amunt la neu estarà en condicions pèssimes, a partir de dilluns les nits serenes permetran que glaci i recuperem la neu primavera que tant ens pot fer gaudir.

 

Si voleu fer esquí de muntanya encara és possible caminant uns 30 min. per arribar al forat del’ Embut, i a partir d’allà enfilar les cotes superiors. Per damunt de l’engolidor de l’Embut cal descalçar-se uns 50 m. Un cop a la carena podrem saltar al vessant francès amb força neu encara.

Si volem anar cap a Carançà, haurem de caminar uns 30 min també  i calçar-nos els esquís per damunt del pont de l'Escudé,  ens caldrà descalçar-nos en algun punt puntual i mitja pala final del Noucreus. Un cop al coll cal buscar els millors passos per arribar fàcilment amb els esquís posats fins al  Llac de les Truites.

Si voleu fer alta muntanya penseu que tret de carenes com la del Puigmal per Fontalba que són totalment sud la resta trobarem amb neu en molts racons. Malgrat que sembla que trobarem neu podrida, diumenge podria transformar i torbar neus dures en cotes altes. No oblideu el material de seguretat: piolet, grampons i casc.

 

El risc d’allaus està a 1 sobre 5. Malgrat la situació d’estabilitat, no deixeu de llegir el comunicat.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat, grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala el DVA i la sonda. 

 


Camins mitja muntanya

 

Llacs de Carançà

El camí dels Enginyers i Fontalba es troben gairebé sense neu  en tot el seu recorregut. No obstant queden les torrenteres i zones obagues en que encara hi ha una mica de neu; però no ha de significar cap problema per a persones amb experiència en la muntanya.

El Camí Vell està net de neu en perfectes condicions per recorre’l. Podrem observar com a les cotes baixes la primavera ja hi ha arribat i com encara li costa una mica d’arribar a mesura que anem guanyant alçada.

Amb el desglaç els rius baixen formosos i fa goig veure els salts d’aigua amb plenitud.

 

 Fotos cedides pels Agents Rurals

 

Maig 10, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.