932 041 041

Setmana de condicions primaverals.

 

Aquesta setmana ens ha deixat temperatures molt elevades  amb màximes de 13.1ºC el dimecres, totalment primaverals! Tret del cap de setmana passat en que vàrem tenir una mínima de -3.4 ºC la resta de la setmana la mínima s’ha mogut entre 1 i 2 positius. Per sort sembla que la setmana que ve entrarà una massa d’aire de nord que canviarà aquesta situació.

 

La muntanya la trobem amb dues situacions ben diferenciades: per damunt de 2100m./2300m.(en funció del vessant) està en perfectes condicions, totes les cares innivades i amb bons gruixos; s’ha sondejat fins a 130 cm. sota la pala del Noucreus. Per sota d’aquesta cota les altes temperatures han fos molta neu i els inicis de les valls estan més justos. Tot i així a dia d’avui, a Noucreus es passa sense descalçar-se els esquís, i a la Vall de l’Embut cal fer–ho eh algun petit tram.

 

Això sí, amb aquestes altes temperatures trobem condicions primaverals; és a dir, neu dura al matí i vessants nord, que posteriorment es transforma amb la sortida del sol. En aquestes condicions no oblideu mai de dur uns grampons, dur el casc i el piolet és garantir-se unes condicions de seguretat optimes.

 

El  risc d’allaus està estabilitzat en 1/2 sobre 5. Alguna capa feble persistent,  sobretot en cares nord i amb aquestes fortes temperatures podem trobar algun petit allau de  fusió en canals dretes.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 

El camí dels Enginyers no presenta neu però creua diversos torrents que poden presentar neu i/o gel . Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

 

El camí de Fontalba, al ser orientació Est, té neu dura i/o gel  gairebé en tot el seu recorregut. Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

 

El Camí vell trobem neu dura i/o gel en la seva meitat superior, a partir del Pla de Sallent. No es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

 

 

 

Vídeo: La importància dels coneixements de nivologia en la preparació d'una sortida de muntanya

Desembre 07, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.