932 041 041

Ara sí que tenim el temps primaveral propi d’aquesta època.. Una setmana amb temperatures suaus (màxima divendres amb 10ºC i mínima dijous a mb -7,5ºC. La precipitació ha sigut inapreciable. El vent va ser moderat el dissabte passat (N), després a calmat per tornar bufar dimecres amb menys intensitat amb component S,SO.

 

Estem en plena primavera i els allaus més probables són els  de neu humida. Cal prestar especial atenció a les hores centrals del dia però amb la previsió meteorològica amb pluges a cotes altes poden baixar en qualsevol moment del dia. Es poden haver format algunes plaques en vessants N,NE especialment  en cotes altes i relleus trampa. El risc és 2/3 sobre 5. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allau.

 

Trobem neu des de la cota 1700  en vessants nords i cap als 2000 en vessant suds.  Estem en plena situació de primavera amb fusió durant el dia i regel durant la nit. Molta atenció als canvis diürns de la neu  i allà on hem pogut passar al matí enfonsant-nos  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  Els fons de torrent estan en perfectes condicions per anar amb raquetes o esquis  (des de Núria el de   Finestrelles i , Eina justet. El torrent de   Noucreus a partir de la sortida del bosc.)

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment el de Fontalba te neu gairebé en la seva totalitat. El dels enginyers malgrat puguem veure que la neu es retira cal tenir present que travessa torrenteres que triguen molts més dies en desaparèixer la neu.

 

El Camí vell trobem una primera meitat fins el Pla de sallent sense neu i a partir d’aquest punt, neu i gel amb discontinuïtat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es té experiència en la muntanya hivernal.  

Abril 06, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.