932 041 041

Sembla que el bon temps no acaba d’arribar.

Setmana amb temperatures suaus, màx 9ºC i mínima -5ºC. Dilluns va precipitar 10 cm de neu nova. Aquest final de setmana està sent plujós i la neu va fonent ràpidament. S’espera un cap de setmana amb temperatures altes i força pluja.

La pluja i les temperatures afavorirant  que el mantell segueixi  humitejant-se fent que hi hagi risc d’allau de fusió. La nevada de dilluns i el vent haurà format algunes plaques en cotes altes en vessants E. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus Realment la previsió d’aquest cap de setmana amb pluja amb cotes altes deixarà la capa superficial en mal estat, no es gaire recomanable.

Actualment trobem neu a partir de 2200m en vessants sud i 2000m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu: allà on hem pogut passar per un vessant solejat a mig  matí enfonsant-nos,  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar, o viceversa. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  

 

Els inicis de les valls en sortir de Núria:

  • Finestrelles-Embut: cal descalçar-se al final  de la pista de Finestrelles 50 m, després resseguir el riu fins trobar el torrent de l’Embut i aleshores remuntar per resseguir-lo pel marge esquerra de la vall sentit ascendent.
  • Eina: cal caminar els primers 15 min fins trobar l’obertura de la vall.
  • Noucreus: practicable 100% pel camí del bosc de Mulleres.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment al Camí d’enginyers resta neu en alguns trams, sobretot en torrenteres. El de Fontalba té neu en el 50% del seu recorregut.

El Camí vell només resta alguna congesta de neu aïllada. Cal anar en compte si les temperatures baixen i torna a glaçaren cotes mitges.

 

Maig 04, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.