932 041 041

Com es prepara l’obertura de l’estació

T’has preguntat mai quin quines feines es fan per obrir una estació d’esquí? Què es necessita per obrir una pista? T’expliquem tot el que fem per obrir l’estació d’Espot Esquí. 

 

Part d’aquesta feina la fa l’equip de pisters d’Espot Esquí. Un cop l’equip puja a la cota 2000 es reparteixen les diferents zones de l’estació per començar a muntar tota la senyalització que indica la dificultat de les pistes, també fan la revisió dels elements de seguretat de les pistes com les xarxes, les balises o els matalassos per garantir la seguretat als usuaris. Finalment, revisen que la neu estigui en condicions òptimes després que l’equip de màquines hagi acabat el seu torn, i revisen que no hi hagi cap element que alteri la seguretat de la pista.


 

Una vegada han realitzat totes aquestes tasques, l’estació ja pot obrir al públic a les 9 del matí. A més, també recopilen les dades de l’estació meteorològica i miren la temperatura de la neu i les envien a l’Institut Cartogràfic de Catalunya, des d’on s’extreu el risc d’allaus local. 

 

D’altra banda i durant tot el dia, el mateix equip continua fent tasques de revisió i manteniment de les pistes. També en funció de la meteorologia del dia adapten l’estat d’obertura de les mateixes, sempre pensant en la seguretat dels usuaris. Per aquest motiu sempre es recomana revisar els comunicats de neu de l’estació a diari. 

 

Una de les preguntes que més es repeteix després d’una nevada és si s’obriran més pistes. El procés sembla ràpid i senzill, però hi ha una feina molt gran que fan els diferents equips de l’estació i s’han d’acomplir diferents factors que a simple vista es solen donar per fet: hi ha d’haver el suficient gruix de neu, per que les màquines puguin  trepitjar la neu a la pista. Quan les nevades son abundants, cal tenir en compte que les màquines tinguin suficient temps per poder treballar bé totes les pistes. A banda, tant en un escenari com en l’altre, els pisters han de poder revisar i senyalitzar les pistes abans de poder-les obrir.

 

En definitiva, aquest treball és indispensable per poder seguir gaudint de la neu i d’Espot Esquí! 

 

Febrer 28, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.