932 041 041

Beneficis de la muntanya per la salut

Desconnectar de la rutina i passar una jornada a la muntanya és bo tant pel cos com per la ment: aire fresc, calma, naturalesa, temperatures més baixes... Què més necessites?

 

Amb l’estiu descansem del ritme de vida frenètic i fem una pausa de la rutina esgotadora i estressant que portem durant l’any. Una forma saludable de desconnectar de tot això és la muntanya, que ens aporta beneficis per la salut així com l’aire fresc, la calma, la natura i les temperatures més baixes, agraïdes per molts després de dies calorosos en ple estiu.

 

Aquests són alguns dels beneficis que ens aporta la muntanya a la salut: l'aire fresc, desconnectar, relaxar-nos, fer exercici, estar en contacte amb la fauna i la flora i per últim el menjar exquisit d'alta muntanya.

 

- L'aire fresc: com que no hi ha contaminació, respirem l’aire pur de la muntanya, fent que els pulmons es purifiquin i es “descontaminin”, ajudant a disminuir malalties respiratòries. Inspireu fons i sentireu com es respira millor amb aire de qualitat!

La Molina 

 

- Desconnexió: el desconnectar de la rutina, de les presses, de la rutina quotidiana, inclús de la tecnologia i connectar amb la naturalesa i amb un mateix, pot ajudar-nos a prendre millors decisions, a concentrar-nos amb els pensaments d’un mateix i sobretot a reduir el cansament mental. Problemes fora!

 Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

 

- Relaxació: la muntanya redueix l’estrès i la tensió. Uns dies envoltats de calma i de tranquil·litat, sense soroll i sense presses, ens poden ajudar a carregar les piles i també a pensar amb major claredat.

 Vall de Núria

 

- Fer exercici: fent senderisme per la muntanya, descarreguem tensions i també ens emplenem d’energia. A més, l’exercici físic no només ens manté en forma, sinó que també millora la salut cardiovascular i ens ajuda a dormir millor. I, a més, ens ajuda a agafar color!

 Vallter 2000

 

- Contacte amb la natura i fauna: boscos, plantes i paratges verds, envoltats d’arbres i de camins de terra, acompanyats del cant dels ocells, vaques, cavalls, isards, marmotes... Se us acudeix un millor indret en el qual estar?

La Cerdanya

 

- Menjar d’alta muntanya. Aquest tipus de gastronomia típica catalana, amb els seus ingredients de temporada principals com la carn, els embotits, els bolets i llegums, és saludable i deliciosa. Ompliu-vos bé la panxa i gaudiu de la cuina d’alta muntanya!

Restaurant de l'Hotel Vall de Núria 

 

En conclusió: el contacte amb la muntanya t’aportarà tots aquests beneficis i de molts altres tant pel cos com per la ment, que també faran, segur, que passis un estiu més feliç i saludable

Agost 13, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.